Uite cam ajuns si la ultima tema a maratonului, de fapt Inspiration Food Marathon organizat de Electrolux. Acesta tema incheie lin trei saptamani de emotii febrile si teme incitante.
Reteta in 30 de minute este tema de astazi.
Eu am ales sa va fac o omleta la cuptor. In 30 facem o omleta gustoasa, avem timp sa prajim si niste paine, facem o cafea si micul dejun este gata.
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 5 oua
– 5 linguri de boabe de porumb
– 5 linguri de ciuperci champignon taiate cubulete
– 5linguri de cascaval sau branza taiat cubulete
– 2 linguri praz tocat
– sare, piper
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la 200 de grade Celsius si ne apucam de treaba. Batem bine ouale cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi celelate ingrediente si condimentele , mestecand usor.
Intr-o tava de briose punem hartiute de briose sau hartie de copt taiata in patrate. Cu o lingura punem compozitia si dam tava la cuptor pentru cca 10 min. Cand omleta s-a umflat usor si a capatat o culoare frumoasa, usor rumenita inseamna ca este gata.
Cat timp omleta e la cuptor prajim painea, facem cafeaua sau un fresh de portocale. Micul dejun e servit.
Sa aveti pofta!