P

Prajitura cu crema de ness

Electrolux ne-a uimit cu o noua provocare pentru “Inspiration Food Marathon” si anume Cooffe Addict!  Tema e generoasa si cu mult potential mai ales ca nu-mi pot inchipui viata fara cafea.

Cafeaua este una din placerile vietii cu care ma rasfat, dar mai ales, mirosul ei este cel ce ma innebuneste. Stiti cum miroase cafeaua proaspat rasnita? Mirosul ei e poezie, viata, pasiune, entuziasm si inspiratie! As fi vrut sa fac ceva care sa redea aceste stari si am conceput astfel o prajitura cu dichis. Sper sa placa si daca e asa va recomand sa o incercati , succesul e garantat.

    Ingrediente:

Pentru blat:

–         6 albusuri,

–         2 galbenusuri,

–          6 linguri de zahar,

–         5 linguri faina,

–         150 g nuci si migdale macinate,

–          1 lingurita praf de copt

–         1 praf sare.

Pentru crema:

–         4 galbenusuri

–         150g de zahar pudra

–         200g de unt la temperature camerei

–         1-2 linguri de ness

–         1 lingura de lapte

Mod de preparare:

  Pentru blat batem albusurile cu zaharul pana devin spuma, adaugam galbenusurile, nucile si migdalele macinate (au gust bun daca le rumenim usor inainte), faina si praful de copt.

Aceasta compozitie o putem coace atat in forma rotunda cat si patrata. Eu am ales varianta rotunda (diametrul 24cm) pentru ca o felie de prajitura mi se pare ceva mai elegant si am vrut un aer  de sarbatoare. Tava se unge cu unt sau se foloseste hartie de copt. Blatul se va coace la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Pentru crema folosim 4 galbenusuri pe care le frecam cu zaharul pudra la bain-marie pana se ingroasa.  Cand aceasta compozitie s-a racit o amestecam cu untul (mixat un pic in prealabil), nessul si o lingura de lapte.

Peste blatul racit se intinde crema cu ajutorul unui cutit sau a unei palate. Prajitura se va decora cu nuci, migdale, ciocolata cu cafea.Recomand portionarea prajiturii in felii inainte de decorare.

Deci prajitura e gata, cafeaua e aburinda…un deliciu la care va invit, asa ca intre prieteni.

Spor la prajiturit !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *