Prajitura cu crema de ness este absolut delicioasa, mai ales daca va plac retetele vechi. O muscatura din prajitura asta ma duce pe loc in vremurile adolescentei cand abia descopeream nessul si cafeaua totodata.

Cafeaua este una din placerile vietii cu care ma rasfat, dar mai ales, mirosul ei este cel ce ma innebuneste. Stiti cum miroase cafeaua proaspat rasnita? Mirosul ei e poezie, viata, pasiune, entuziasm si inspiratie! As fi vrut sa fac ceva care sa redea aceste stari si am conceput astfel o prajitura cu dichis. Sper sa placa si daca e asa va recomand sa o incercati, succesul e garantat.

Preparare pas cu pas prajitura cu crema de ness

Ingrediente blat:

  •      6 albusuri
  •      2 galbenusuri
  •      125g zahar
  •       60g faina
  •       150 g nuci si migdale macinate
  •       1 lingurita praf de copt
  •       1 praf sare

Ingrediente  crema de ness:

  •      4 galbenusuri
  •      150g de zahar pudra
  •      200g de unt la temperatura camerei
  •      2 linguri de ness
  •       1 lingura de lapte

Mod de preparare prajitura cu crema de ness:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava cu dimensiuni de 25/35 cm. Tava se tapeteaza cu hartie de copt

Pentru blat batem albusurile cu zaharul pana devin spuma tare, adaugam galbenusurile si apoi nucile si migdalele macinate (au gust bun daca le rumenim usor inainte), faina si praful de copt. Incorporarea ingredientelor se face amestecand usor, cu miscari largi, de jos in sus.

Compozitia se toarna in tava si se niveleaza bine pentru a fi distribuita uniform. Tava se da la cuptor pentru cca. 20-25 minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Pentru crema folosim 4 galbenusuri pe care le frecam cu zaharul pudra la bain-marie pana se ingroasa. Initial compozitia va fi usor lichida si apoi va incepe sa se ingroase usor. Ea trebuie sa aiba consistenta unei smantani.

Cand aceasta compozitie s-a racit o mixam cu untul (mixat un pic in prealabil), nessul si o lingura de lapte.

Peste blatul racit se intinde crema cu ajutorul unui cutit sau a unei palate. Prajitura se va decora cu nuci rumenite tocate grosier.

Prajitura cu crema de ness va sta la loc racoros sau la frigider. Se taie in forma dorita, preferabil in portii mici deoarece este destul de consistenta.

Sper sa va placa la fel de mult cum imi place mie.

Spor la prajiturit !

0/5 (0 Reviews)

Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *