Prajitura Trio cu foi cu cacao si trei creme este exact ce trebuie pentru o zi de sarbatoare. Arata minunat si gustul este unul pe masura.
Am pornit de la foile de la prajitura Alba ca Zapada, doar ca am folosit cacao, plus trei creme ce se completeaza perfect din punct de vedere al gustului, dar si vizual.

Prajitura Trio

Preparare pas cu pas prajitura Trio cu cu foi cu cacao:

Ingrediente foi:

  • 350g faina
  • 50g cacao
  • 75g zahar
  • 1 ou
  • 25g unt 85%grasime
  • 125ml lapte
  • 1 lingurita amoniu
  • 1 strop sare

Ingrediente creme:

  • 700g smantana pentru frisca 30% grasime
  • 250g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 90 g ciocolata neagra (peste 50% cacao)
  • 2 linguri ness

Glazura:

  • 70g ciocolata (peste 50% cacao)
  • 2 linguri lapte
  • 10 g unt (o lingurita)

Mod de preparare:

Intr-un bol mixati  2-3 minute untul cu zaharul, oul si sarea. Adaugati apoi laptele si amestecati cu o spatula. La final turnati faina cernuta si amestecata cu cacao si amoniul.

Formati un aluat pe care il veti imparti in patru parti egale. Faceti patru bile de aluat si le acoperiti cu o folie (prosop) pentru a nu se usca la suprafata.

foi cu cacao
foi cu cacao

Aprindeti cuptorul la 180 de grade Celsius si incepeti sa intindeti foile. Fiecare foaie se intinde pe o hartie de copt presarata cu putina faina astfel incat sa  obtineti o foaie cu dimensiuni aproximativ de 25/30 cm. Desi poate pentru unii pare grea aceasta parte, sa stiti ca nu e chiar asa. Cu putina rabdare se face si asta.

Transferati in tava foaia cu tot cu hartia de copt pe care ati intins-o. Coaceti pe rand foile, fiecare cam 7-10 minute. Foile prajiturii sunt foarte subtiri si se coc rapid.

Dupa coacere daca nu le umpleti in acea zi le puteti pastra la rece invelite in folie alimentara.

Prajitura Trio cu foi cu cacao

Preparare creme:

Smantana pentru frisca (intotdeauna trebuie sa fie rece si sa fi stat in prealabil cateva ore la frigider) se mixeaza pana se leaga bine. Se adauga branza mascarpone si doua linguri de zahar pudra si se mixeaza doar cat sa se incorporeze bine toate ingredientele.

Din aceasta compozitie se iau 250g si se amesteca cu ciocolata topita la bain marie. Aceasta prima crema se da la rece pentru macar o ora.
Restul compozitiei de frisca cu mascarpone se imparte in doua parti egale.
Una se amesteca cu ness si eventual inca putin zahar pudra daca va place mai dulce, iar una se ramane asa simpla.
Inainte de asamblare crema de ciocolata o mai mixati putin pentru aerare.

Asamblarea prajiturii:

Puneti prima foaie de prajitura pe un tocator/platou si intindeti cu o spatula crema de ciocolata, puneti cea de a doua foaie si apasati usor.

Peste aceasta foaie puneti crema alba si intindeti uniform. Deasupra vine cea de a treia foaie si apasati usor.

Peste cea de a treia foaie puneti crema de ness , intindeti si aplicati ultima foaie deasupra. Inveliti prajitura Trio cu o folie alimentara si dati la rece pana a doua zi. Recomand sa puneti si ceva greu deasupra, cum ar fi un tocator de lemn pentru a face priza buna intre foi si creme.
A doua zi glazurati prajitura.

Ciocolata rupta bucatele se pune la bain marie (baie de aburi) cu untul si laptele. Atunci cand s-a topit se amesteca usor apoi se pune intr-un pos si se glazureaza. Se mai da putin la rece inainte de taiere.

Prajitura Trio
Prajitura Trio cu foi cu cacao

Prajitura se taie in forma dorita cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit. Ca sa se taie bine, prajitura are nevoie sa stea acel timp descris mai sus. Asadar evitati sa taiati prajitura doar dupa cateva ore de la asamblare.
Este delicioasa si arata tare bine pe masa.
Pentru inspiratia unei prajituri speciale va la si reteta de prajitura cu foi cu nuci si ciocolata.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *