Salata de varza rosie cu morcovi este prima salata de anul acesta. Dupa multe mancaruri traditionale intotdeauna merg salatele. Fiind sezon de iarna am apelat la doua legume ce se potrivesc bine impreuna: varza rosie si morcovul.
Varza rosie este o leguma ce contine multe vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si compusi antiinflamatorii. Observ ca multa lume foloseste doar varza alba in salata, asa ca va incurajez sa nu neglijati varza rosie.
Preparare pas cu pas salata de varza rosie cu morcovi:
Ingrediente 2-3 persoane:
- 1/4 varza rosie
- 2 morcovi
- 2-3 linguri nuci
Dressing 1:
- 2 linguri iaurt grecesc
- 2 catei de usturoi
- sare
- 1 lingura zeama de lamaie
Dressing 2:
- 1-2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
- 1 lingura zeama de lamaie sau 1 lingurita otet
- sare
Décor (optional):
- boabe de rodie
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Varza rosie se toaca fideluta subtire cu un cutit sau cu ajutorul robotului de bucatarie.
Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mare sau la robot.
Aceasta salata este una super simpla si rapida. Am ales doua variante de dressing pentru a multumi pe toata lumea.
Puteti amesteca legumele si apoi imparti in jumatate. Prima jumatate o amestecati cu iaurtul grecesc, usturoiul pisat, sare si lamaie. Adaptati cantitatea de iaurt daca doriti salata mai cremoasa. La fel si cu usturoiul. Puteti pune doar un catel daca nu va place gustul intens al acestuia.
Pentru varianta simpla (de post) amestecati legumele cu sarea, uleiul si lamaia/otetul. Eu am ales un ulei de floarea soarelui presat la rece . Mi se pare ca se potriveste perfect in comparatie cu uleiul de masline.
La fiecare dintre variante adaugati niste nuci rumenite in prealabil si tocate grosier.
Decorati salata cu boabe de rodie si patrunjel verde proaspat tocat. Boabele de rodie aduc o nota dulce acrisoara si au un aspect placut, mai ales daca pregatiti salata pentru o masa mai speciala.
Pentru inspiratie cu salate de sezon va las si reteta de salata Coleslaw.
Spor la gatit!