R

Rulada de bezea cu crema de ciocolata si visine

De ce rulada de bezea cu crema de ciocolata si visine? Dupa ce trec Sarbatorile mereu ramanem cu albusuri de la cozonac, maioneza sau crema de vanilie.
Eu le congelez si ma ocup de ele cand am timp si chef sa fac ceva.

De data asta am avut aceasta inspiratie asta bazandu-se si pe niste ingrediente ce ma asteptau in frigider.

Pe blog mai gasiti reteta de rulada de bezea cu frisca.

Rulada de bezea cu crema de ciocolata

Preparare pas cu pas rulada de bezea cu crema de ciocolata si visine

Ingrediente foaie:

  • 5 albusuri (150g albus)
  • 225 g zahar tos
  • 1 lingura zeama de lamaie (sau otet de vin alb)
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • 1 strop sare

Ingrediente umplutura:

  • 200ml smantana pentru frisca (30% grasime)
  • 250g mascarpone
  • 85g ciocolata (50-70% cacao)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100g visine conservate

Mixati albusurile cu un strop de sare pana se formeaza o spuma usoara apoi adaugati zaharul putin cate putin. Se mixeaza mereu la o viteza medie .

Rulada de bezea

Cand compozitia s-a format avand o bezea densa si lucioasa adaugati zeama de lamaie si amidonul alimentar.

Intindeti bezeaua pe hartia de copt intr-un strat uniform. Eu am folosit tava de la aragaz.

Bezeaua se coace la 150 grade Celsius cu ventilatie cca. 25 de minute. Foaia trebuie sa fie usor crocanta deasupra.

Mixati smantana pentru frisca cu mascarpone si zaharul atat cat sa se incorporeze, apoi adaugati ciocolata topita la bain marie. Mixati cat sa incorporati.

Dupa coacere transferati foaia de bezea pe o alta hartie de copt astfel incat partea ce a fost la fundul tavii sa fie spre exterior. Intindeti crema cu o spatula si apoi distribuiti visinele. Ideal este sa faceti aceasta operatiune de umplere/rulare imediat ce s-a racorit foaia de bezea. Daca o lasati in asteptare riscul sa crape este mult mai mare.

Rulada de bezea cu crema de ciocolata

Rulati rulada cu ajutorul hartiei de copt fara sa va fie frica. Chiar daca mai sare cate o bucatica sau se crapa desertul va fi la fel de bun.

Acoperiti rulada cu o folie si lasati-o la rece vreo doua ore inainte de taiere. O taiati apoi in felii. Recomand sa o mancati in maxim 48 de ore deoarece apoi bezeaua se topeste.

Rulada de bezea cu crema de ciocolata

Gustul este super bun si se completeaza perfect intre bezeaua dulce si usor crocanta cu ciocolata amaruie, cremoasa si cu note acrisoare date de visine.

Daca doriti poate rasfoiti si colectia mea de retete de dulciuri din albusuri.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *