Salata Coleslaw este o salata celebra in lume, folosita des in fast food-uri. Este de fapt o reteta ce are ca ingredient principal varza si celebrul dressing ce da un gust atat de bun.
Restul ingredientelor difera de la reteta la reteta, existand foarte multe variante. Ea poate contine si morcovi, telina, ceapa, ardei sau mere.
Eu m-am inspirat din cartea de bucate Laurei Laurentiu: Duminica la pranz.
In sezonul
de iarna ne folosim de legumele aflate la indemana si ne putem bucura de o salata
delicioasa.
Sper sa va placa si voua la fel de mult.
Preparare pas cu pas salata Coleslaw
Ingrediente 4 persoane:
- ½ varza alba mica
- 2 morcovi
- 1-2 tije de telina apio
- 1 mar verde
- 2-3 linguri maioneza
- 2 linguri iaurt grecesc
- 1 lingura otet din vin alb
- 1 ligurita miere de albine
- sare
Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine.
Varza alba se taie subtire, de asemenea telina apio. Pentru cine nu stie apio este telina ce se cultiva pentru tulpina. Are un gust dulce aromat si textura crocanta. Daca nu aveti apio puteti folosi o bucata de telina radacina.
Morcovul si marul se dau pe razatoarea mare.
Toate ingredientele se pun intr-un bol. La inceput se pune varza alba pe care o frecam cu putina sare pentru a o inmuia, apoi restul.
Separat pregatim dressingul. Intr-un bol mic se pun: maioneza, iaurtul gras, otetul din vin alb si mierea de albine. Se amesteca bine cu o furculita pana se incorporeaza bine ingredientele si se formeaza un sos fin.
Maioneza am facut-o dintr-un galbenus, 1/2 lingurita mustar, 1/4 lamaie, 30 ml ulei si sare. Toate ingredientele se pun impreuna si se mixeaza cu un blender de mana. Dureaza mai putin de un minut. Daca nu va place cu maioneza puteti renunta la ea, dar mariti cantitatea de iaurt.
Dressingul pentru salata Coleslaw se toarna peste legume, se amesteca bine. Daca mai este nevoie se adauga sare.
Salata este absolut savuroasa, plina de vitamine si fibre. Este preferabil sa o mancam in ziua in care am pregatit-o. Puteti incerca si o salata de conopida cruda.
Noi am pus-o alaturi de un pilaf cu ciuperci si carne de pui.
Spor la gatit!