Intr-o zi de vineri ploioasa si rece numai bine merge o supa crema de dovleac. E plina de vitamine, are gust bun si te pune rapid pe picioare. Supa crema de dovleac ar trebui sa fie nelipsita de pe masa noastra in sezonul rece.
Chiar daca au fost ani in care dovleacul era o leguma ingrata pentru mine, iata ca am ajuns sa-l iubesc.
Ingrediente:
– 1 dovleac mic
– 2 morcovi
– 1 praz
– 1 rosie
– 1/2 telina mica
– 2-3 linguri de ulei
– sare, piper
Mod de preparare:
Dovleacul se spala, se sterge cu un prosop de hartie iar apoi se taie felii. Intr-o tava punem feliile de dovleac si le dam la cuptor pentru copt, la foc potrivit vreo 20 de minute.
Intr-o oala punem 2 l de apa, morcovii si telina taiate bucati , sarea si dam la fiert. Prazul il calim putin si-l vom adauga dupa ce legumele au fiert cam 15 minute. Se adauga apoi rosia si dovleacul copt (dupa ce s-a indepartat coaja).
Legumele vor fierbe la foc molcom inca 15 minute. Toata compozitia se mixeaza si se adauga sare si piper dupa gust.
Supa de dovleac se serveste fierbinte dupa ce adaugam cateva picaturi de ulei sau chiar smantana daca nu postim. Nu uitati si de niste crutoane crocante ce merg perfect alaturi de orice supa crema.
E atat de simpla si savuroasa.
Pofta buna!