R

Rulada cu dovleac si crema de mascarpone si nuci

 

Rulada cu dovleac si crema de mascarpone si nuci coapte este dovada vie ca toamna a venit cu adevarat.

Culoarea ruladei este in ton cu cea a frunzelor si asta imi place la nebunie. Portocaliul tomnatic da bine si in farfurie. Gustul e la fel de minunat ca si culoarea, asa ca va invit sa incercati.

Ideea nu imi apartine in totalitate. Am vazut pe undeva o poza cu o rulada portocalie, asa ca mi-am zis sa incerc si eu. Astfel am adaptat o reteta clasica de rulada adaugand si alte ingrediente.
Nu e nimic complicat, ci dimpotriva.

Ingrediente blat rulada :

  • 4 oua mijlocii
  • 90g zahar
  • 120g faina
  • 200g dovleac copt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop sare
  • un strop scortisoara

Ingrediente umplutura:

  • 350-400g mascarpone
  • 50g zahar pudra
  • 100g nuci coapte

Mod de preparare rulada cu dovleac si crema de mascarpone si nuci coapte:

Pentru pregatirea acestei rulade este nevoie ca dovleacul sa fie copt in prealabil si apoi racit. Daca este cumva un dovleac mai zemos, atunci se lasa si la scurs.
Eu coc dovleacul la 200 grade Celsius, intr-o tava tapetata cu hartie, timp de cca.20-30 de minute. Asta depinde si de dovleac.
Dovleacul copt se paseaza pentru a obtine un piure fin.

Cuptorul se porneste la 170 grade Celsius si se pregateste o tava clasica de aragaz tapetata cu hartie de copt. Aceasta poate fi unsa foarte putin cu ulei.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce compozitia capata o culoare albicioasa si creste in volum. Apoi se adauga uleiul cate putin pana la incorporarea totala.
Celelalte ingrediente vor fi adaugate pe rand si amestecarea se va face cu o paleta de silicon sau o lingura de lemn.

Se adauga  sarea, scortisoara , faina cernuta si praful de copt. Faina se pune cate putin si compozitia se amesteca usor, cu miscari largi de jos in sus. La sfarsit se adauga piureul de dovleac copt.

Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pentru cca 20 de minute. Am copt foaia de rulada la 170 grade Celsius pentru a preveni uscarea marginilor foii.

Asta este unul dintre secretele unei rulade reusite, sa nu aiba marginile uscate deoarece exista riscul sa crape foarte usor.
Cand este coapta scoatem tava din cuptor si punem blatul cu tot cu hartia de copt pe un suport de lemn. O lasam cateva minuta sa se racoreasca si apoi o rulam cu tot cu hartia de copt, pentru a-si pastra forma. Deci nu uitati, foaia se ruleaza cat este calda. Daca apuca sa se raceasca este mult mai complicat.
Lasam foaia asa rulata si ne apucam de facut umplutura.

Nucile se coc intr-o tigaie fara ulei, pana se rumenesc usor.

Mascarponele se amesteca cu zaharul pudra . Se poate adauga si eu strop de scortisoara.
Foaia de rulada se desprinde usor de pe hartie. Sa nu va sperie ca va arata usor ciudat cu marginile putin ridicate. Crema de mascarpone se intinde usor cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun nucile coapte taiate grosier.


Foaia se ruleaza usor si eventual se strange usor in maini.
Rulada cu dovleac si crema de mascarpone si nuci coapte se da la rece pana la servire.

Aceasta se taie in felii si se serveste maxim in doua zile.

Pentru inspiratie va las si reteta de strudel cu dovleac.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *