Rulada cu crema ganache si mascarpone am facut-o sambata seara cand am constatat ca nu avem niciun desert pentru duminica. Retetele simple si rapide ne scot de multe ori din incurcatura. In categoria retete simple se afla si ruladele. Se fac simplu si se pot umple cu diverse creme.
Totul e asa simplu incat vorbele multe nu-si au rostul.
Ingrediente foaie pandispan:
– 4 oua
– 4 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 2 linguri ulei
– vanile
– un praf de sare
Ingrediente crema
– 300g smantana
– 200g ciocolata
– 100g mascarpone
Mod de preparare:
Pentru foaia de pandispan mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se toarna uleiul cate putin iar apoi se adauga faina. Faina se amesteca usor cu o paleta prin miscari de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava (de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana capata o culoare aurie. Asta inseamna cca. 12-15 minute. Aveti grija sa nu lasati foaia prea mult in cuptor deoarece exista riscul sa se usuce marginile si atunci rulada va crapa.
Foaia coapta se lasa putin la racorit apoi se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa asa pana se raceste.
Pentru crema, punem smantana la incalzit si cand ajunge la punctual de fierbere se da deoparte si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece peste noapte sau 2-3 ore (daca va grabiti). Ulterior aceasta compozitie se va mixa si apoi se va adauga mascarpone.
Crema obtinuta se intinde pe foaia de pandispan iar aceasta se ruleaza. Rulada se da un pic la rece iar la servire se va decora cu ciocolata, cacao sau orice va vine in minte. Eu m-am folosit si de niste physalis, niste fructe ce le-am descoperit anul trecut.
Spor la prajiturit si nu uitati, cand nu aveti timp asa ceva rezolva problema unui desert rapid.