N

Nuami Dinescu in vizita la Prajiturici

Nuami Dinescu

Seria miniinterviurilor mele incepe cu Nuami Dinescu si ii multumesc mult pentru raspunsul promt si calduros.

Nuami, inainte de a fi o actrita iubita si talentata este o persoana cu suflet mare, sensibila si profunda. Cand am vreme citesc postarile ei  si sper ca in curand sa citesc cartea  „Eu nu sunt Tanta” , proaspat lansata. O astept asadar la lansarea de la Iasi, musai cu ceva bun!

Intrebarile sunt simple si vreau sa ilustreze putin din ascunzisurile bucatariei , gustul copilariei si muzicalitatea culinara. Mancarea e altfel atunci cand te imprietenesti cu ingredientele , cand cunosti sunetele tainice ale bucatariei  iar miresmele au radacini .

Multumesc Nuami !

1.     Copilaria este radacina noastra, din ea crestem si infrunzim si tot ea sta ascunsa in buzunarele noastre. Copilaria este intensa si are gust, miros, sunet si multa iubire. Care este gustul copilariei dvs.?

Mirosul este verde, cald, curat. Verde de la verdele din fiecare primavara care poposea  pe masa noastra – urzici, stevie, macris, unturica…in incercarea mamei de a ne tine vigurosi si pregatiti pentru scoala. Urmau povestile cu Ali Baba si cei 40 de hoti sau povestile cu zmei si feti frumosi pe care nu le spunea tata in timp ce mama pregatea masa.Daca ma gindesc strict la gust mi-e greu sa definesc…avea de toate dulce, cald, rafinat.Si o aroma puternica de liniste, lipsa de griji si joaca de copii pentru care cataratul in copac nu era o aventura ci un lucru normal.

2. Fructele si legumele sunt pline de viata, ele ar trebui sa fie zilnic pe masa noastra . Mie mi se par si foarte poetice. Ce leguma sau fruct au poezie pentru dvs.?

Patrunjelul …are culoare, frumusete, miros..si vitamina C. Un manunchi de patrunjel consumat zilnic asigura necesarul de vitamina C pntru o zi.Cind imi cumpar patrunjel vin cu el in mama ca si cum as avea flori!

3.   Exista vreun aliment pe care nu-l suportati?

Nu.

4.  Un fel de mancare preferat?

Imi plac salatele in mod deosebit! Si pestele .

5. Daca vi s-ar solicita sprijinul intr-o campanie de promovare a alimentatiei sanatoase la copii ati accepta?

 Da, cu mare drag!

6. Un singur cuvant ce ar defini blogul http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/

Inovator!

Nuami a trimis si o poza cu o salata , tocmai din bucataria ei! Verdele asta insufleteste!

salata Nuami Dinescu

CategoriesInterviuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *