Ce spuneti de o portie de cartofi cu ierburi aromatice la cuptor?
Cand mancam de post trebuie sa fim inventivi si bineinteles trebuie sa jonglam cu ingredientele pe care le avem prin gospodarie.
Cartofii sunt in Romania la loc fruntas la consum, fie el post sau nu. Mie imi place sa-i gatesc si sa-i mananc pentru ca am crescut in Bucovina si acolo cartofii sunt pe masa mai mereu. M-am indepartat insa cartofii prajiti. Exista multe alternative mult mai gustoase si sanatoase.
Preparare pas cu pas cartofi cu ierburi aromatice la cuptor
Ingrediente:
– 1kg cartofi
– 1 lingura rasa de oregano
– 1 lingura rasa busuioc
– 1 lingura rasa tarhon
– 1 lingurita chimen
– 1 lingurita rozmarin
– 1lingurita piper
– 1lingurita sare de mare
– 5-6 linguri de ulei
– 4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Cartofii curatati si spalati se taie in patru. Ei se vor pune in apa rece cu sare la fiert, dar ii vom lasa doar cat sa dea cateva clocote.
Apoi se scot, se scurg bine de apa intr-o sita si se amesteca bine cu ierburile enumerate mai sus, sarea, usturoiul si uleiul.
Astfel dichisiti, cartofii se pun intr-o tava yena si se introduc in cuptorul incins la 190-200 grade Celsius pentru 30 – 35 de minute. Cand observam ca s-au rumenit usor si interiorul este moale inseamna ca sunt gata.
Tot amestecul de ierburi aromatice fac o minune cu banalii cartofi. Sunt deliciosi si au o savoare nemaipomenita.
Noi i-am servit cu gogosari si conopida in sos dulce de rosii!!!