Cartofii se pot gati in numeroase moduri si modul meu de azi este sub forma unor cartofi crocanti feliati subtire la cuptor.
Asocierea cartofului cu cartoful duce aduce un plus de gust, textura si aspect. Cartoful dulce este usor mai moale, are o culoare intensa portocalie, contine mai multe fibre si betacaroten si din punctul meu de vedere trebuie mereu asociat si cu ceva picant.
Reteta asta e super simpla si fara prea multe descrieri.

Preparare pas cu pas cartofi crocanti feliati subtire
Ingrediente 4 persoane:
- 1 cartof dulce mare (cca.300g)
- 4-6 cartofi albi
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingurita rasa chili
- 1 lingurita oregano
- sare
- 1 legatura mica patrunjel
Mod de pregatire:
Cartofii se curata de coaja, se spala si se sterg bine. Acestia se feliaza in rondele subtiri cu un cutit bine ascutit.
Preferabil ar fi ca toti cartofii sa fie cam de aceeasi dimensiune pentru ca si rondelele sa fie la fel.
Tava se unge cu putin ulei si se aprinde cuptorul la 180-190 grade Celsius. Preferabil ar fi o tava de ceramica sau yena.
Rondelele de cartofi se aseaza in pozitie verticala in siruri. La mine au fost trei siruri de cartofi. Cartofii trebuie sa fie destul de “inghesuiti”, adica sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.

Cartofii se stropesc cu ulei, se presara cu sare, chili si oregano. Se poate ca aceasta operatiune sa fie facuta si inainte de aranjare in tava.
Tava se da la cuptor pentru cca.25-30 de minute la 180-190 grade. Cartofii vor iesi usor crocanti la partea superioara si ceva mai moi in partea de jos. Nu uitati sa presarati putin patrunjel proaspat la servire sau chiar oregano sau busuioc proaspat.

Sunt absolut deliciosi si pot fi serviti ca garnitura alaturi de multe preparate sau cu ceva sosuri sau salate.
Pentru inspiratie va las si reteta cartofilor acordeon cu pesto de leurda.
Spor la gatit!