Prajitura simpla cu gris este una dintre cele mai simple prajituri. Era demult  in lista mea de asteptare pentru blog si iata ca am ajuns sa o pregatesc si sa o fotografiez.
Unii ii spun prajitura, altii o numesc budinca. Indiferent de nume, acest desert este o inventie super draguta si rapida.

Prajitura simpla cu gris

Preparare pas cu pas prajitura simpla cu gris


Ingrediente:

  • 4 oua
  • 175g gris
  • 75g zahar
  • 550ml lapte (preferabil cu 3,5% grasime)
  • 1 cubulet unt (pt uns tava)
  • coaja rasa de lamaie sau portocala

Pentru servire:

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 175-180 grade Celsius. Se unge o tava de ceramica sau yena cu unt si se presara putin gris deasupra.

Prajitura asta e simpla, atat de simpla incat o poate face rapid si un copil.

Albusurile se bat spuma cu un strop de sare pana ce devin ferme.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul cateva minute pana ce compozitia devine albicioasa.

Peste galbenusurile mixate se adauga albusurile si se amesteca usor cu o spatula cat se incorporeze usor. Se adauga apoi grisul si coaja rasa de lamaie si tot prin miscari lejere se amesteca obtinand o compozitia e omogena. Totul se toarna in tava, se niveleaza si se da la cuptor.

budinca de gris

Prajtura simpla cu gris se tine la cuptor cca.25-30 de minute. Ea se va rumeni usor si va fi usor tare daca puneti mana. Peste prajitura se toarna laptele rece si se mai lasa in cuptor maxim 5 minute (nu mai mult deoarece se usuca). In acest timp prajitura va absorbi tot laptele si va deveni pufoasa.

Se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Budinca de gris, ca putem sa o numim si asa se serveste calduta sau rece. Pe fiecare bucata adaugam o lingurita de Melinis de visine cu miere, adica un produs ce contine miere de salcam si visine acrisoare.

Prajitura simpla cu gris
Prajitura simpla cu gris

Prajitura este aerata si are un gust de nota 10.

Pentru inspiratie va las si reteta de budinca de post cu gris.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *