prajitura simpla cu visine3

Ziua asta e perfecta pentru o prajitura simpla cu visine.

Inca sunt visine, fructe romanesti de care ne leaga amintiri copilaresti si gusturi tainice. Dulcele acrisor e o stare de fapt al zilelorcalduroase  de vara pline de visine.

Doamne cate se pot face cu visine, o multime de retete incepand de la prajituri, torturi, tarte, visinate si terminand cu coltunasi, clatite sau limonada.  Acum am incropit o reteta simpla de tot si mai ales rapida.

Preparare pas cu pas prajitura simpla cu visine

Ingrediente:

–         300g visine fara samburi

–         175g zahar

–         4 oua

–         50 ml ulei vegetal

–         100ml smantana

–         350g  faina

–         1 lingurita cu varf praf de copt

–         un praf sare

–         un strop vanilie

Mod de preparare:

prajitura simpla cu visine4

Aprindem cuptorul la 180 grade Celsius.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana cand compozitia e albicioasa. Usor se incorporeaza cate putin uleiul, apoi smantana si vanilia.

La sfarsit se adauga faina si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

In aceasta simpla compozitie se toarna de-a valma visinele si se amesteca cu grija. Pentru a nu se duce toate fructele la fundul prajiturii putem sa le dam prin faina sau amidon.

Intr-o tava bine unsa cu unt se toarna compozitia ce se va coace in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute.

Eu am folosit o tava de chec mai mare, cu modele interioare, dar prajitura poate fi coapta si intr-o forma patrata.

Asteptam ca prajitura sa se raceasca inainte de taiere, asta daca aveti rabdare. Daca o taiati fierbinte s-ar putea ca fructele sa se cam desprinda de blat.

prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine e gata mai repede decat crezi si are un aspect tare fain.

Sa aveti pofta si spor la prajiturit!

prajitura simpla cu visine5

Alte retete cu visine mai gasiti aici : tarta cu visine,  pandispan cu visine.

0/5 (0 Reviews)

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *