Ieri am reusit sa fac o prajitura de post cu mere si visine, o reteta rapida pe care o poate face cu succes si un copil.
Pe blog puteti gasi si reteta de prajitura de post cu mere sau negresa de post cu visine. Acum am facut o combinatie intre mere si visine si este una reusita.
Nu am prea multe de povestit, asa ca sa trecem la treaba.

Preparare pas cu pas prajitura de post cu mere si visine
Ingrediente pentru o tava rotunda cu diametrul de 24-26cm:
- 250ml lapte de migdale (soia, orez)
- 100ml ulei
- 50g zahar brun
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 1 varf cutit bicarbonat
- 250g faina
- 1 strop sare
- 1 lingura seminte de susan
- 3 mere
- 2-3 linguri de visine (conservate, congelate sau din dulceata)
Mod de preparare:
Prepararea este super rapida si usoara.
Se porneste cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava rotunda (de tarta sau tort). Tava se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Merele se curata de coaja si taie in jumatati. Fiecare jumatate se taie in felii cu o grosime de 1,5-2cm.

Intr-un bol se pune laptele vegetal, sarea si zaharul. Se amesteca cu un tel cat sa se dizolve usor zaharul. Urmeaza uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Cand ingredientele s-au omogenizat compozitia se toarna in tava pregatita.
Deasupra se aseaza prima data merele, de jur imprejur, cu putina distanta intre ele. In locurile ramase libere se strecoara boabe de visine. Acestea pot fi din cele conservate la borcan (asa cum am folosit eu), dar si congelate sau din dulceata. Daca folositi visine congelate acestea trebuie bine scurse. La final presaram niste seminte de susan.


Prajitura se coace in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute.
Dupa coacere, prajitura se transfera pe un platou si se lasa la racorit. Se pudreaza si se taie felii.

Este o prajitura simpla si gustoasa, cu gust dulce acrisor.
Spor la prajiturit!