Ati incercat vreodata snitele de post din ciuperci pleurotus? Mult timp ciupercile pleutorus nu au fost printre preferatele mele. Incet, incet le-am descoperit farmecul si acum suntem prieteni.
Cel mai mult imi plac in ciorba falsa de burta si acum in aceste snitele gustoase si satioase. De regula se gasesc in super market si au preturi rezonabile, putin mai mari decat cele ale ciupercilor champignon.

Preparare pas cu pas snitele de post din ciuperci pleurotus
Ingrediente:
- ciuperci pleurotus
- apa
- faina
- sare
- boia de ardei
- piper
- seminte susan
Mod de preparare:
Ciupercile pleurotus se desfac in bucati individuale si se aleg cele care au palaria mai mare. Restul, precum si coditele se vor folosi la altceva (pilaf, ciorba, omleta).
Punem la foc potrivit o cratita apa cu sare si atunci cand aceasta clocoteste se pun ciupercile si se lasa sa fiarba 1-2 minute. Se scurg apoi intr-o sita si se lasa la racit.
Separat se prepara compozitia pentru prajit. Deoarece este o compozitie de post nu vom folosi ou, asa cum se face in mod clasic.


Intr-un bol se pregateste o compozitie asemanatoare compozitiei clatitelor, doar ceva mai grosuta. Intr-un bol se pun 3-4 linguri cu faina, sarea si boiaua de ardei. Boiaua este doar pentru culoare, cca 1/2 lingurita. Se amesteca cu un tel mic (furculita) adaugand apa cate putin.
Intr-o tigaie inalta turnam ulei si pornim focul moderat spre mare.
Ciupercile bine scurse de apa dau prin aluat si apoi prin seminte de susan. Se prajesc in baie de ulei (preferabil de floarea soarelui sau porumb) pe ambele parti.

Dupa prajire se scot pe servete de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Aceste snitele sunt absolut delicioase, putin crocante, putin aromate si mai ales hranitoare.
Va las si o varianta de snitele pleurotus cu ou de la Diva in bucatarie.
Pofta buna!