O

Oua roz marinate cu sfecla rosie

Am pregatit ceva tare frumos si bun, adica oua roz marinate cu sfecla rosie. Sunt perfecte pentru orice masa festiva, dar in special pentru cea de Paste.

Cand zic marinate nu va imaginati ca au stat zile intregi pe undeva. E vorba doar de o solutie pe baza de otet, apa si condimente in care ouale stau cateva ore.

Astfel ouale capata o culoare vibranta si un gust delicios pe care nu te astepti sa-l gasesti intr-un ou. Merita incercate, va promit ca le veti adora.
Inspiratia mea principala a venit de aici.

oua roz marinate cu sfecla rosie

Preparare pas cu pas oua roz marinate cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 ceasca otet de vin
  • 3 cesti apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 boabe ienibahar
  • 2-3 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 3-4 linguri maioneza
  • legume pentru decor (rosii cherry, spanac, patrunjel)

Mod de preparare:

Ouale se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa rece si se pun la fiert, la foc potrivit. Se fierb cca 8 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se toarna apa rece deasura.

 Se lasa ouale pana la racirea completa, dupa care vor fi decojite.
Desi teoretic exista cateva trucuri pentru a decoji ouale perfect, practic mie nu prea imi ies. Asa ca daca stiti ceva ce merge la sigur pentru ou decojit perfect poate lasati sugestiile in comentarii, ca sa ne bucuram si noi de ele.

Pregatim si solutia din otet, la fel ca la muraturi. Intr-o craticioara punem otetul, apa, sarea, zaharul si condimentele. Cand incepe sa fiarba adaugam sfecla rosie curatata si taiata in cuburi. Lasam sa fiarba cca. 10 minute si apoi asteptam sa se raceasca.
Daca doriti sa pregatiti o cantitate mai mare atunci mariti cantitatea de ingrediente pastrand proportia de otet/apa, de 1/3 .
Dupa racire solutia se strecoara si se toarna peste oua. Eu am pus ouale intr-un borcan mai inalt. Ouale vor sta asa cateva ore bune sau chiar peste noapte, asta depinde de intensitatea culorii pe care o doriti.

oua roz marinate cu sfecla rosie
oua roz marinate cu sfecla rosie.

Ouale roz se scot din borcan pe servetele de hartie si apoi se taie in doua pe lungime. Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu putina maioneza facuta in casa si legume proaspete. Ele se pot servi si simple alaturi de legume, branzeturi si preparate din ca

oua roz marinate cu sfecla rosie

Pe langa culoarea frumoasa, ouale au si un gust special fiind perfecte pentru gustari sau aperitive.

Cu sfecla rosie se pot vopsi si ouale in coaja. Nu ies rosi ci un roz discret, mai ales daca folosim oua cu coaja alba. Va las reteta.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *