castraveti murati1

Vara are micile ei placeri culinare, mai dulci, sarate sau acrisoare. Castravetii murati la soare sau castravetii de vara sunt motivul pentru care va scriu.

Nu sunt innebunita dupa muraturi, dar castravetii astia alintati de soare ma duc cu gandul la vacantele de vara, la curtea bunicii si la mancarea facuta pe plita indiferent de anotimp.

Metoda de obtinere e mai mult o joaca, asa ca hai sa ne jucam.

Cum preparam castraveti murati de vara?

Ingrediente ( pt. un borcan de 3l):

–         cca. 2 kg castraveti proaspeti

–         1 radacina hrean

–         1 morcov

–         3-4 catei de usturoi

–         1 legatura marar uscat pt. muraturi (cu floare)

–         1 ardei iute (optional)

–         apa cu sare (la un litru de apa o lingura mare de sare grunjoasa neiodata)

Mod de preparare:

Castravetii se spala bine si se curata de codite.

Se aseaza in borcan iar printre ei intercalam  catei de usturoi, fasii de hrean si morcov.

Deasupra borcanului punem mararul uscat astfel incat sa cuprinda toata partea superioara a borcanului.

Apa se amesteca cu sarea (la un litru de apa o lingura de sare grunjoasa, neiodata). Eu am incalzit putin apa ca sa grabesc procesul . Apa cu sare se toarna in borcan pana acopera toti castravetii.

castraveti murati

Borcanul se aseaza la soare si intr-un timp foarte scurt veti rontai acesti deliciosi castraveti murati de vara. Noi in 5 zile ne-am bucurat de ei, adica la prima degustare s-a cam dus aproape jumatate de borcan.

castraveti murati.2jpg

Dupa ce castravetii s-au murat mutam borcanul intr-un loc mai racoros.

Spor la treaba!

 

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *