S

Salata de castraveti cu avocado si ton

Am promis ca voi veni cu mai multe retete de salate de vara, asa ca astazi este randul  ei: salata de castraveti cu avocado si ton.
Este exact acea salata pe care o faci din doua trei miscari. O salata racoroasa, dar si satioasa prin prezenta avocado-ului si a tonului. Cu siguranta puteti jongla cu ingredientele in functie de preferinte.

Important e sa nu excludem salatele, iar perioada asta generoasa in legume sa avem o salata pe zi, fie ca si garnitura sau mancare de sine statatoare.

salata de castraveti cu avocado si ton.

Preparare pas cu pas salata de castraveti cu avocado avocado si ton.


Ingrediente 2 persoane:

  • 2 castraveti
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cutie de ton (conserva)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare/piper

Mod de preparare:

Castravetii se spala si apoi se coajesc sau nu. Eu ii prefer necojiti sau partial cojiti. Asta depinde de sursa lor si cat de proaspeti sau fragezi sunt. Se feliaza subtire, iar daca acestia sunt mai dolofani se taie in jumatate pe lung inainte de feliere.

salata de castraveti cu avocado si ton.

Avocado ar trebui sa fie bine copt. El se taie cubulete si se stropeste cu zeama de lamaie. In caz de aveti avocado necopt puneti-l 1-2 zile intr-o punga de hartie alaturi de un mar sau o banana.
Ceapa spalata se taie solzisori sau cubulete.
Toate se pun intr-un impreuna cu tonul din conserva. Se adauga putin ulei de masline, sare, piper si un pic de zeama de lamaie daca mai este nevoie.

salata de castraveti cu avocado si ton.

Nimic complicat, totul rapid si bun.
Salatele de genul asta merg foarte bine cu paine prajita sau simple daca painea nu e prietena cu voi.
Pentru inspiratie va las si reteta de salata de salata de castraveti, marar si iaurt si reteta de salata de paste cu ton. Sunt potrivite pentru o cina sau un pranz relaxat.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *