Fiecare dintre noi are momente cand este obosit, ori nu are chef de gatit, ori se anunta musafiri neasteptati…si totusi trebuie sa puna ceva pe masa. Pentru astfel de momente eu am mereu niste ajutoare in camara.
Azi am ales o varianta de salata italiana, pentru ca nu mai este un secret ca iubesc bucataria italiana si pasiunea cu care oamenii de acolo gatesc pentru familiile lor.
Ajutorul meu a venit si de la SuperMercato.ro si recunosc ca m-au surprins placut. Deja stim ca de multe ori produsele de import ce se regasesc pe rafturile magazinelor noastre difera un pic de cele ce se gasesc in alte tari. SuperMercato.ro este un magazin on line cu produse importate direct din Italia. Este o afacere de familie ce își propune să aducă calitatea italiană pe mesele celor din România. Veți găsi acolo atât produse pe care le cunoașteți – Barilla sau Mr. Proper (Mastro Lindo) -, precum si produse care nu se regasesc pe piata din Romania (Fiorillo, Perlana,Viakal, Smac).
Salata din paste cu ton si anghinare este delicioasa si rapida. Am incercat sa-i dau si o nota fresh prin completarea cu putina valeriana, lamaie si ardei iute.
Ingrediente 4 persoane:
– 400g paste integrale
– 150g ton in conserva
– 200g anghinare in ulei
– 50g valeriana
– 1/2 lamaie
– 1/2 ardei iute rosu (optional)
– 1-2 linguri ulei de masline
– sare
– piper
Mod de preparare:
Pastele integrale, indiferent de forma se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Timpul trebuie respectat, deoarece exista riscul ca o fierbere mai indelungata sa duca la distrugerea formei pastelor.
Cat timp fierb pastele pregatim restul ingredientelor.
Anghinarea in ulei se taie fasii iar tonul se scoate din conserva si se desface in bucati.
Valeriana se spala sub jet de apa, se scurge bine si se zvanta, astfel incat sa nu mai existe urme de apa.
Pastele se strecoara intr-o sita mare si se amesteca usor pentru a evita lipirea, dar si pentru o racorire rapida.
Odata ce avem pastele fierte, salata se face foarte rapid. Asamblarea se poate face intr-un bol mare sau in boluri individuale. Oricum ar fi, metoda este aceeasi.
Se aseaza pastele integrale, se adauga anghinarea in ulei si tonul. Putem folosi uleiul din ton sau anghinare, sau putem apela la un ulei de masline care ne place. Stoarcem lamaia si adaugam sarea si piperul. Amestecam usor si abia apoi punem valeriana iar deasupra putin ardei iute rosu, taiat felii subtiri.
Salata o adaugam la sfarsit pentru a-si mentine forma si prospetimea. Ea este de fapt elementul fresh din aceasta combinatie.
La final avem o salata cu note mediteraneene, satioasa si gust minunat.
Copiii mei au fost incantati deoarece am folosit doua ingrediente iubite de ei, pastele si tonul.
Sper ca v-am inspirat si promit ca revin si cu alte solutii salvatoare.