Sushi nu mai este un mister pentru nimeni, mai ales ca acum se gasesc in magazine toate cele necesare. Varianta cea mai cunoscuta a bucatariei japoneze este de sushi cu peste. De data asta am ales o varianta vegana, cu legume preferate de noi. As putea spune ca este si un sushi pentru copii.
Daca in restaurant acest preparat il gasiti la preturi destul de mari, acasa il puteti prepara cu un buget rezonabil. Sunt convinsa veti starni admiratia celor care se vor infrupta din acest fel de mancare japonez.
Ingrediente:
- 1 cana orez pentru sushi
- 2 cani apa
- 3 linguri otet de orez
- 1 morcov
- 1/2 avocado
- 1 castravete
- 2 foi nori pentru sushi
- sos de soia
- wasabi
- 1 lingurita susan negru
Mod de preparare:
Prepararea unui sushi vegan este relative simpla, important este sa aveti ingredientele necesare.
Orezul trebuie sa fie special pentru sushi. De regula pe amabalaj se gasesc si instructiuni de preparare. Orezul se spala in 2-3 ape si se scurge bine. Intr-o cratita se pun cele 2 cani de apa si se adauga orezul.
Cratita se pune la foc mic pentru cca.15 minute. Dupa aceea se opreste focul si cratita se acopera cu un prosop de bumbac . Se mai lasa asa cel putin 15 minute.
Morcovul se curata, se taie pe lungime in forma de betisoare mai grosute si se fierb 2-3 minute.
Castravetele si avocado se curata de coaja si se taie tot in forma de betisoare.
Orezul se amesteca cu otetul de orez.
Pentru impachetarea ruloului de sushi avem nevoie de un mic covoras flexibil din bambus. Cred ca fiecare are prin casa asa ceva, mai ales ca ele se folosesc de cele mai multe ori ca suporturi de masa.
Pe covorasul de bambus se aseaza foaia de nori, acea foaie din alge speciala pentru sushi. Deasupra se pune orezul intr-un strat de cca. 1 cm. Se pun baghetele de legume si se ruleaza.
In momentul in care rulam incercam sa si strangem putin compozitia. Rularea se face din 2-3 miscari.
Ruloul format se taie cu un cutit bine ascutit in bucati de maxim 2cm. Cutitul se clateste dupa fiecare taiere. De regula, un sushi se mananca dintr-o inghititura, asa ca nu trebuie sa fie prea mare. Bucatile de sushi se aseaza pe un platou si se decoreaza cu susan negru.
Acest tip de sushi vegan se poate transforma in functie de legumele folosite. Mai puteti lua in calcul ardei gras rosu sau galben, dovlecel sau orice credeti ca se potriveste cu gusturile dvs.
Nu uitati ca la servire trebuie sa puneti pe masa sosul de soia si wasabi (hrean japonez). Sushi se mananca cu betisoarele sau direct cu mana.
Sushi vegan este recomandat si copiilor, bineinteles fara sosuri.
Sa aveti pofta!
Multumesc pentru reteta, o mancare custoasa si sanatoasa, perfecta pentru pasionatii mancarurilor asiatice. Recomand! 🙂
Ma bucur ca v-a placut!