
Pui Shanghai la cuptor este de fapt varianta mult mai sanatoasa decat cea cu prajire in baie de ulei.
Puiul crocant place mult atat adultilor, dar mai ales copiilor. De regula prajelile, mai ales cele din fast food nu prea fac bine nimanui.
Pentru ca saptamana trecuta am avut un atelier de expeditii culinare pentru copii, si pentru ca am calatorit pana in China, am ales aceasta reteta.
Puiul Shanghai la cuptor a fost primit cu ovatii de catre copii si consumat alaturi de multe legume proaspete.
Am reluat reteta si acasa pentru a putea posta pe blog. Ma gandesc ca astfel as putea inspira niste mamici atunci cand li se cere pui din ala ca la KFC.
Preparare pas cu pas pui Shanghai
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 150g fulgi de porumb
- 2 linguri susan alb
- 1 lingura susan negru
- 2 oua
- 2-3 linguri faina
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge cu servet de hartie si se taie fasii subtiri (1-1,5 cm).
Intr-un bol batem ouale impreuna cu faina si sosul de soia. In alt bol faramitam cu mana fulgii de porumb si-i amestecam cu susanul alb si cel negru.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si pornim cuptorul la 220 grade Celsius.
Fiecare fasie de piept de pui o trecem prin compozitia din ou, o scurgem usor si apoi o tavalim prin amestecul de fulgi de porumb si susan.

Fasiile de pui se aseaza in tava . Tava se introduce in cuptorul preincalzit unde se lasa circa 20 de minute.
Dupa acest timp avem pui Shanghai la cuptor. Fasiile vor fi crocante, delicioase si fara pic de ulei. Asadar aceasta varianta este buna pentru petrecerile copiilor sau adunari de familie.

Nu uitati ca la servire sa puneti pe masa boluri cu sos de soia, legume proaspete (ardei gras rosu, morcov, castravete), cartofi la cuptor sau orez.
Pentru inspiratie va las si varianta de pui picant chinezesc.
Sa aveti pofta la pui Shanghai la cuptor!