U

Unde am mancat in Sibiu si Sighisoara!

Unde am mancat in Sibiu si Sighisoara? Daca te intrebi unde sa mananci in aceste locuri inseamna ca ai ajuns la mine pe blog  pentru cateva idei.

Tuturor ni se intampla sa ajungem intr-un oras sau intr-o zona in care sa nu cunoastem pe nimeni, dar mai ales sa nu stim mare lucru despre unde am putea sa mancam decent.

De ani de zile imi doream sa ajung la Sibiu, da acel Sibiu frumos si si plin de farmec, acel Sibiu in care se intampla lucruri minunate de fiecare data.
Nu vreau sa va povestesc toata excursia noastra, doar cate ceva despre locurile unde am mancat/baut/poposit.

Atat sa stiti,  ca acest articol e doar  experienta personala a unui food blogger si nu un top.  Relatarea sper sa va fie de folos si sa va inspire.

Din pacate nu am prea multe poze cu preparatele din locurile unde am mancat, asta fie ca nu am avut aparatul la noi  sau fie ca era pe inserat si pozele au iesit ingrozitor.

Asadar iata povestea locurilor unde am mancat in Sibiu si Sighisoara.

 

 Unde am mancat in Sibiu

Odata ajunsi in Sibiu am si pornit pe bajbaite sa vizitam orasul. Ne era foame, se intuneca si nu prea eram dispusi sa cautam musai locurile recomandate. Am zis sa mancam la intamplare.

Cum vazusem un loc dragut (ceva gen bistro) cu o terasa mica si biciclete, scaune colorate si flori, am zis de ce nu. Nimerisem la Vino&Gazzosa , un local italian asezat exact la baza scarilor ce duc spre orasul vechi. Din pacate nu a fost chiar cea mai buna alegere.

Mi-a placut meniul scurt si privelistea. Cred totusi ca meniul era prea scurt si prea scump.  Singurele variante sub 50 lei cred ca erau bruschetele si pastele carbonara care au fost ok, mai putin doamna care ne servea si folosea cuvantul “perfect” la orice abordare.

Restaurante bune in Sibiu

Gustul usor amar italian a fost indulcit cu varf si indesat de Syndicat Gourmet, recomandare pentru care multumesc prietenilor de la Asociatia  My Transilvania .

 

 

Syndicat Gourmet e un loc recomandat celor care apreciaza mancarea buna, de calitate, ingrediente locale si corect folosite. Este situat in Piata Aurarilor, ceva mai departe de centrul aglomerat.

Spatiul este simplu si curat iar baiatul care ne-a servit a insistat sa-mi dea reteta delicioasei supe de usturoi, asta dupa ce eu l-am intrebat daca usturoiul a fost copt in prealabil. Mai mult de atat, a vorbit destul de mult cu noi, ne-a explicat cam ce-si doresc ei, cum stabilesc meniul si de unde aduc ingredientele.

Asta mi-a placut mult pentru ca in majoritatea restaurantelor de la noi nu exista acest aceasta interactiune, absolut normala si necesara din punctul meu de vedere.

Aici am mancat ceva ce in mod normal nu cred ca as fi comandat, adica ficat de porc. Ceea ce m-a atras a fost combinatia si cum imi place sa aleg mereu ceva nou,  iata ca ficatul de porc cu pesto de leurda, mere caramelizate și ceapa murata a fost wow ( cu 27 lei) ! Baietii si-au luat chestii de genul : piept de pui tikka cu chapatti si curry de pui, cu preturi intre 20-29 lei.

Daca ajungeti la Syndicat Gourmet sa nu ratati limonada cu tarhon pentru ca este bestiala.

Odata ajunsi la Sibiu nu aveam cum sa nu vizitam  Muzeul Astra. Absolut minunat acest loc si atat de mare spatiul pe care se intinde…asa ca masa de pranz a unei zile am luat-o chiar acolo, la Carciuma din Batrani .

Dupa cum era de asteptat meniul este unul traditional romanesc, cu preturi decente  si o paine buna tare. Chiar daca pastrama mea de berbecut a fost cam greu mestecabila restul preparatelor au fost ok, iar personalul a fost foarte dragut si locul placut.

 

 

Desi am vrut sa mancam la Crama Sibiul Vechi sau la Crama Sibiana nu am reusit sa gasim locuri, iar la Capsicum  (alt loc recomandat)  era inchis. Astfel am ajuns la Atrium, un local dragut, exact langa Podul Minciunilor.

 

 

Atrium are o terasa generoasa cu priveliste catre pod, mancare simpla la preturi bune si un domn care canta divin la pian. Adica se gasesc variante de pizza, paste si chestii fara fasoane dar cu gust si buget acceptabil . Noi ne-am infruptat dintr-un platou delicios de branzeturi cu fructe, copiii si-au luat pizza iar eu am optat pentru un un piept de pui la cuptor cu rosii si branza + cartofi copti in coaja (chiar gustos).

Preturile sunt rezonabile, deci recomand pentru familii si mese obisnuite.

Mai am de mentionat un loc plin de personalitate din Sibiu. Se numeste Arhiva de cafea si ceai  

 

 

bineinteles este o cafenea mica, dar cu suflet mare. Asadar daca vreti o cafea buna, un ceai de calitate , un  loc intim, un fursec de casa si o atmosfera boema, nu ratati aceasta cafenea.

 

 

Mi-ar fi placut sa gasesc o cofetarie pe masura, dar in cele trei zile nu am reusit sa dau de ea. Cu siguranta exista  si ma asteapta.

 Unde am mancat in Sighisoara

Ultima oprire a fost Sighisoara, orasel mic si super aglomerat in perioada de vara. Flamanzi tare am ajuns in cetate si primul lucru pe care ni l-am dorit  a fost sa mancam bine si apoi sa pornim in frumoasa calatorie a timpului.

 

 

Dupa ce am batut ceva stradute pe acolo  ne-am oprit vrajiti la Casa Cositorarului, insa fata de acolo ne-a trimis sa mancam la Casa Krauss. Asta pentru ca la Casa Cositorarului te poti bucura mai mult de o cafea, prajitura, limonada decat de mancare.

 

 

Bine a facut ca ne-a trimis la Casa Georgis Krauss ca tare bine am mancat. Nu e un restaurant ieftin dar merita toti banii, ca sa zic asa. Restaurantul are o pozitie discreta si faptul ca am mancat ziua si pe terasa mi-a permis sa fac si niste poze.

La Casa Krauss am savurat fiecare fel incepand cu cel oferit din partea casei. Untul cu rosii uscate, verdeturi  si sare de mare a fost bun tare . A urmat o supa de gulas care m-a impresionat prin gustul intens si imbogatit cu chimen. Si salata Caesar a fost buna iar  baietii au fost si ei incantati de puiul macelaresc, bulz si ce-o mai fi mancat ei. Cred ca am platit undeva la 200 si ceva de  lei pe 6 preparate cu tot cu bauturi. Nu am putut sa nu remarc profesionalismul ospatarilor, niste baieti foarte atenti la detalii, politicosi (dar nu excesiv) si simpatici.

 

 

In alta ordine de idei pentru o pizza buna si la pret rezonabil recomand Pizzeria Al Forno la poalele cetatii Sighisoara. Noi am mancat o pizza delicioasa.

Tot pentru variante mai usurele la buget , cafele , sucuri si beri, tot la poalele cetatii: Café Martini am vazut ca are succes. Noi aici doar am baut, asa ca la capitolul mancare nu ma pot pronunta.

Cam pe unde am mancat in  Sibiu si Sighisoara am incercat sa descoperim gusturi noi si atmosfera placuta. Stiu ca ar trebui sa merg de multe ori in Sibiu pentru o parere mai ampla…si ce sa zic, abia astept noi provocari.

 

 

Sper ca v-am fost de folos si nu uitati ca cele scrise sunt experiente personale si gusturi ce poate nu sunt la fel cu ale cititorilor.

Sa aveti vara faina si calatorii placute.

 

 

 

 

 

CategoriesFără categorie
  1. blank
    Iuliana says:

    Ce fotografii frumoase! La Carciuma din Batrani am mancat si noi de vreo 3 ori si ne-a placut. Dar anul asta la Sighisoara tare prost am mancat la restaurantul unui hotel… Nu vreau sa-i fac contra reclama acum, ca poate am fost noi ghinionisti, dar a fost o mare dezamagire 🙁

    1. blank
      Dana says:

      Noi am stat doar o singura noapte la Sighisoara, la pensiunea „Vila Franca”- foarte dragut si cu mic dejun bunut :).
      Uneori sunt si ghinioane in calatorii sau pur si simplu „ceasul rau „.

  2. blank
    Mihaela says:

    ce dea poze frumoase! Multumim pentru post!! Am mai trecut prin Sibiu, asa in tranzit si am mancat pe unde am apucat, dar data viitoare voi tine cont de sfaturile tale!! Pup!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *