P

Pui Fajitas – trei moduri de servire

Una dintre retetele mexicane pe care o adora copiii este cea de pui Fajitas. Puiul Fajitas are  toate atuurile unei mancaruri savuroase. Pe langa faptul ca se face rapid si fara bataie de cap, ingredientele contin  proteine si vitamine, ba chiar si carbohidrati daca luam in calcul si lipia.

Atunci cand v-ati plictisit de clasicul piept de pui la gratar puteti incerca si varianta asta. Este un fel de shaorma mexicana deci nu va recoamnd sa o mancati foarte des. Inspiratia pentru reteta vine de la Jamie Oliver iar partea cu lipia cosulet vine la la colegii mei de la Soft&Grace.


Ingrediente 3-4 portii:

  • 1 piept de pui mediu
  • 1 ardei gras mare
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 2 lime (sau 1 lamaie mare)
  • 4 lipii
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 linguri porumb (optional)
  • 1 avocado bine copt
  • 2 linguri iaurt gras

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie fasii subtiri. De asemenea legumele curatate si spalate se feliaza .

 

 

Carnea si legumele se amesteca impreuna cu boiaua afumata, chimionul, sarea si sucul de la un lime. Se amesteca bine si se lasa vreo 10 minute.

In timpul asta pregatim sosul de avocado. Miezul de avocado se scoate cu o lingura. Acesta se stopeste cu sucul de la jumatate de lime pentru a nu se oxida. Se adauga putina sare si se faramiteaza cu furculita. In cazul in care avocado nu este bine copt se poate mixa cu un blender de mana. La sfarsit se adauga iaurtul gras si se obtine sosul de avocado.
Intr-un wok sau o tigaie se pune uleiul si se aprinde focul. Cand uleiul s-a infierbantat  se toarna carnea si legumele. Acestea se amesteca mereu pentru a nu se arde. Se prajesc cca.10 minute la foc potrivit.
La sfarsit se adauga porumbul din conserva si sucul de la jumatate de lime. Desi porumbul nu este in reteta originala am ales aceasta varianta pentru culoare dar si pentru ca se potriveste stilului mexican.

 

Pentru asamblare avem mai multe variante. Putem servi un pui Fajitas simplu, la farfurie , punem putin sos deasupra si gata.

 

A doua varianta este in lipia rulata. Lipia se incalzeste pe ambele parti intr-o tigaie fara ulei. Foarte repede se intinde o lingura plina de sos de avocado iar deasupra puiul cu legume. Se ruleaza si se taia in doua pentru a putea musca cu usurinta.

 

 

O a treia varianta de servire este in lipia cosulet. Pentru asta lipiile se pliaza formand un cosulet (buzunaras). Fiecare cosulet se pune intr-o forma individuala de ceramica si se dau la cuptor, la 165 de grade cca. 5-6  minute. Cand s-au intarit se scot din cuptor si se lasa la racit. Cosulete din lipie trebuie sa fie crocante.

Aceste cosulete se umplu cu pui fajitas. Forma asta de servire este adorata de copii.

 

 

Puiul Fajitas multumeste pe toata lumea , gustul lui este usor dulceag si aromat, dar si cu note picante daca adaugam putin chili. Ca o rezolvare a gatirii pieptului de pui va recomand si pui Shanghai la cuptor.
Sa aveti pofta!

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *