P

Piept de pui cu sos de bere la tigaie

Uneori avem nevoie de retete rapide si reteta de piept de pui cu sos de bere la tigaie este una dintre ele. Este genul de reteta care in 20-25 de minute iti pune in farfurie o mancare calda si delicioasa, fara batai de cap.

Reteta nu am conceput-o eu, ci colegul Bogdan, de la Soft&Grace. Cred ca el o pregateste putin altfel, dar ce ne-am face fara amprenta personala.

piept de pui cu sos de bere

Preparare pas cu pas piept de pui cu sos de bere la tigaie


Ingrediente 2 persoane:

  • 1 piept pui
  • 150-200ml bere
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 2 linguri sos de soia
  • piper/fulgi de chili
  • 2 linguri ulei
  • 25g unt

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie fasii, iar ceapa se curata, spala si se taie cubulete.

Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul si se aprinde focul. Cand tigaia s-a infierbantat se pun fasiile de piept de pui . Acestea se rumenesc usor amestecand din cand in cand.

Carnea se scoate din tigaie si tot in aceeasi tigaie (fara a fi spalata) se caleste ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat usor se pune untul, se amesteca , apoi se adauga berea, sosul de soia si mustarul. Se amesteca usor si apoi se adauga carnea rumenita. Se da focul la mic, se pune un capac si se mai lasa cateva minute. Din cand in cand se amesteca si se lasa la foc atat cat sa scada putin sosul, dar si carnea sa fie patrunsa bine.

Deoarece sosul de soia este suficient de sarat nu mai adaugam sare, doar piper negru proaspat macinat sau fulgi de chili.

Pieptul de pui cu sos de bere poate fi servit alaturi de cartofi, ciperci sau alte legume. Eu am ales un mix de legume trase putin la tigaie (ardei kapia, ceapa, dovlecel si cateva ciuperci). Gustul preparatului este aromat si intens, iar carnea este moale si gustoasa.
Bineinteles ca binevenit este si un pahar de bere rece.

piept de pui cu sos de bere

Daca vreti sa experimentati si altceva va las si reteta de friptura de iepure cu bere la cuptor.

Spor la bucatarit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *