C

Crispy de pui cu fulgi de porumb si susan

Crispy de pui cu fulgi de porumb si susan este o reteta ce vine sa intregeasca suita retetelor din carne de pui.

Unii probabil vor ridica o spranceana pentru ca e prajeala mare. Nu fac des, dar din cand in cand mai mancam si din astea, adica snitele, chiftele prajite. Alteori le fac la cuptor, depinde de cum am dispozitie si care sunt poftele in casa.

crispy de pui cu fulgi de porumb si susan

Preparare pas cu pas crispy de pui cu fulgi de porumb si susan

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 50g fulgi de porumb (simpli)
  • 50g pesmet panko
  • 2 linguri susan
  • 2 oua
  • 50g faina de grau
  • sare
  • fulgi chili
  • 1 lingurita rasa boia de ardei afumata
  • sos soia
  • ulei de floarea soarelui (pentru prajire)

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in fasii cu o grosime de cca. 1,5 cm. Lungimea este preferentiala. Ele pot fi asa asa cum le doriti.

Fulgii de porumb se maruntesc usor la chopper sau chiar cu mana. Ei trebuie sa fie partial sfaramati, asta pentru a-si pastra textura.
Intr-un bol se amesteca fulgii de porumb, semintele de susan alb, boiaua de ardei afumata si un strop de sare. Daca va place sa mancati picant adaugati si o lingurita rasa de fulgi de chili.

crispy de pui cu fulgi de porumb

In alt bol se bat ouala cu un strop de sare.

Pentru prajire, ideal ar fi o friteuza, dar eu nu am, asa ca am recurs la clasica tigaie. Se pune uleiul astfel incat sa formeze un strat generos si se aprinde focul.

Cand uleiul este fierbinte se da carnea prin faina, apoi prin ou batut si la final prin mixul de fulgi de porumb cu susan.

Se prajesc pe ambele parti si apoi se scot pe servete de hartie. Acestea au rolul de a absorbi o parte din uleiul imbibat la prajire.

Recomand sa le mancati calde, dar cu siguranta merg si reci la un picnic, pachetel sau mic dejun intarziat.

crispy de pui cu fulgi de porumb si susan

Ca idei de servire sugerez alaturi (dupa preferinte): sos de iaurt grecesc cu usturoi, sos de soia cu putina miere de albine si zeama de poartocale, legume proaspete simple sau sub forma de salata. Nu as alatura cu cartofi prajiti (precum isi doresc multi) deoarece e prea multa prajeala.

Pentru inspiratie va las si reteta de Pui Kiev-piept de pui umplut cu unt sau Piept de pui cu sos de bere la tigaie.


Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *