O noua zi o noua salata, de data asta una cu avocado si piept de pui la gratar.
Ador avocado si as manca in fiecare zi sub diverse forme: salata, guacamole, sandwich, sos.
Salata de azi combina avocadoul cu ceva legume si piept de pui. Asta inseamna ca este o salata destul de satioasa.
Mod de preparare pas cu pas salata de avocado cu piept de pui la gratar
Ingrediente pt. 4 portii:
– 2 avocado
– 1 piept de pui
– 1 conserva mica de porumb boabe
– 1 rosie
– 1 ardei iute (asta daca va plac picanteriile)
– 1/2 lamaie
– 2-3 linguri ulei de masline
– 1 lingurita mustar Dijon
– Sare
Mod de preparare:
Avocado se curata de coaja , se taie in cuburi si se stropeste cu lamaie ca sa nu se oxideze.
Pieptul de pui se spala si se sterge cu un servet. El se va taia felii si se va face la gratar . Bineinteles ca se va taia cubulete . Daca va place ardeiul iute adaugati feliute subtiri din acesta.(eu am pus jumatate de ardei iute rosu si jumatate verde).
Intr-un castron turnam boabele de porumb bine scurse, pieptul de pui, rosia taiata, avocado si ardeiul iute.
In alt castronel pregatim dresingul din ulei, zeama de lamaie, sare si mustar. Acesta va fi turnat peste ingrediente si se va amesteca usor.
Salata o putem servi ca aperitiv dar si ca fel principal daca dorim o masa mai usoara.
Pofta buna!