Salata cu piept de pui si porumb este o salata foarte simpla si la indemana. Faptul ca ea contine carne inseamna ca este o salata satioasa si poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.
Pe langa carne mai avem porumb, legume proaspete, dar si niste castraveciori in otet ce vin sa contrabalanseze gustul dulceag al porumbului.
Preparare pas cu pas salata cu piept de pui si porumb
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 piept de pui
- 300g porumb in conserva (o cutie )
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben (verde)
- 5-6 castraveciori cornichon in otet
- 150g iaurt grecesc
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lamaie mica
- sare/piper
- frunze de baby spanac/rucola/patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe in apa rece cu putina sare, apoi se taie in cuburi.
Ardeiul gras si castraveciorii cornichon se taie in cubulete.
Porumbul conservat se scurge bine. Am ales varianta de porumb conservat pentru ca asta e cel mai la indemana. La fel de bine se poate folosi porumb fiert proaspat sau congelat daca aveti.
Toate aceste ingrediente se amesteca intr-un bol mai mare, dar nu inainte de a pune vreo doua linguri de porumb deoparte pentru decorat. Se adauga sare si piper dupa gust.
Intr-un bol mic pregatim dressingul. Iaurtul grecesc se amesteca cu uleiul de masline, zeama de lamaie si putina sare. Acesta se toarna in bolul mare, se amesteca toate ingredientele si apoi se transfera pe un platou.
Cu o lingura se niveleaza usor si apoi se decoreaza. Eu m-am folosit de frunze proaspete de spanac baby, boabe de porumb si cubulete de ardei gras. Aici totul tine de imaginatie si ce aveti la indemana.
Daca sunteti flamanzi si nu aveti chef de decor se poate manca direct din bol. Salata cu piept de pui si porumb merge foarte bine cu paine prajita sau lipie calda.
Din aceasta categoria a salatelor cu carne mai gasiti pe blog si: salata de avocado cu piept de pui sau salata cu piept de rata si couscous.
Pofta buna!