Acesti cartofi cu rozmarin si lamaie la cuptor se preteaza ca garnitura la multe alte preparate. Sunt foarte buni si asa simpli, doar cu o salata alaturi sau chiar cu un sos.
Pentru ca e sezon de cartofi noi puteti incerca cu ei, dar si cartofii obisuiti sunt foarte foarte buni. Difera putin doar timpul de coacere la aceste doua tipuri de cartofi..
Preparare pas cu pas cartofi cu rozmarin si lamaie la cuptor
Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3-4 crengute de rozmarin proaspat
- 1/2 lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- Sare grunjoasa
- 2-3 linguri parmezan
Mod de preparare:
Aprindeti cuptorul la 200 grade Celsius.
Cartofii se spala bine sub jet de apa, se taie cuburi si se sterg in servete de hartie sau panza. Daca folositi cartofi noi atunci doar frecati cartofii cu un spalator de vase fara a inlatura coaja cu un cutit. Ei nu trebuie taiati daca sunt din cei noi si au dimensiuni mici spre mijlocii.
Intr-o tava de ceramica (sau tava metalica tapetata cu hartie de copt) puneti cartofii taiati cuburi, presarati sare grunjoasa si crengutele de rozmarin rupte in bucati. Pastrati o crenguta de rozmarin proaspat si pentru servire.
Printre cartofi strecurati si felii subtiri de lamaie. Deasupra turnati 2-3 linguri de ulei de masline sau alt ulei preferat.
Tava se da la cuptor pentru cca.20-30 de minute. Durata de coacere depinde de marimea si tipul cartofului. Important e ca acestia sa fie usor rumeniti in exterior si moi in interior.
Dupa coacere mai puteti stropi putin cu ulei. Presarati niste rozmarin proaspat tocat. Eu am pus si niste codite de usturoi verde. La final merge si o mana de parmezan ras deasupra.
Un buchet de gusturi ce se potrivesc de minute. Rozmarinul cu usturoiul dau multa savoare preparatului, iar lamaia aduce o nota acrisoara. Unde mai pui ca lamaia la cuptor este super savuroasa in orice preparat.
Pentru alte retete cu cartofi dati clic aici.
Spor la gatit!