C

Cartofi felii cu smantana la cuptor

Pentru o cina pe cinste recomand acesti cartofi felii cu smantana la cuptor. Merg bine alaturi de o salata sau ca si garnitura pentru carne sau peste.

Straturile subtiri si moi de cartofi fac deliciul acestui preparat, iar gustul e fin si cu o nota subtila de dulce data de nucsoara.

Singura problema e ca am facut fotografii cu un aparat ce nu avea cardul in el si mi-am dat seama prea tarziu, asa ca reteta e fara fotografii din partea de pregatire.

cartofi felii cu smantana la cuptor

Preparare pas cu pas cartofi felii cu smantana la cuptor

Ingrediente 2-4 persoane:

  • 6 cartofi marisori
  • 250ml smantana lichida pentru gatit
  • 2 oua
  • sare/piper
  • 4 linguri cascaval ras
  • 1 strop nucsoara
  • 2-3 fire de verdeata

Mod de preparare:

Curatati si spalati cartofii . Acestia trebuie feliati foarte subtire. Operatiunea aceasta o puteti face cu o mandolina (nu instrumental musical ci ustensila de bucatarie), robot sau un cutit bine ascutit si multa rabdare.

Eu am folosit un robot de bucatarie ce are dispozitiv de feliere. In cateva minute sunt feliati.

Aprindeti cuptorul la 200 grade Celsius si ungeti cu ulei/unt un vas din yena sau ceramica pentru cuptor.

cartofi felii cu smantana la cuptor

Intr-un bol bateti ouale cu putina sare si apoi amestecati cu smantana lichida. Adaugati piper si putina nucsoara. Nucsoara face minuni in preparatele cu smantana. Puneti si cartofii feliati in smantana cu ou, amestecati si apoi turnati totul in vasul pregatit. Eu am folosit doua vase mai mici.

Mai exista varianta in care puteti aranja cartofii in tava si turnati smantana cu ou deasupra. Asa puteti aranja mai estetic feliile, desi mie mi se pare ca si turnate impreuna au iesit foarte bine.

Presarati cascavalul deasupra si dati la cuptor pentru cca.50 de minute sau pana cand la suprafata compozitia s-a rumenit frumos, iar in interior cartoful este moale.

cartofi felii cu smantana la cuptor
cartofi frantuzesti

Se scot din cuptor si se manaca calzi. Eu am pus alaturi si o salata de spanac proaspat, ca tot a aparut la piata.

Sunt foarte buni si reci asa ca nu va faceti probleme.
Portiile sunt destul de generoase pentru 2 persoane, adica daca folosim ca si garnitura se hranesc si 4 persoane.

Pentru inspiratie va las si reteta de cartofi crocanti feliati subtire la cuptor.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *