C

Cartofi noi cu sos de smantana si branza de capra

 

Primavara a venit cu feluri noi de mancare, printre care si acesti cartofi noi cu sos de smantana si branza de capra la cuptor.

Ca majoritatea romanilor noi suntem consumatori de cartofi si cred ca cel putin o data pe saptamana sunt pe masa noastra.

Cartofii noi cu smantana si marar imi aduc aminte de copilarie, dar si de inceputul verii. Aceasta mancare o facea mama de maxim doua ori pe an, dar cu regularitate an de an.

De data asta am ales o varianta cu radacini in copilarie, dar adaptata la dorintele mele primavaratice. Elementele surpriza sunt atat branza de capra cat si verdeturile de tot felul. Totul a mers la cuptor pentru o textura mai cremoasa si un gust mai bun.

Ingrediente 4 persoane:

  • 1,2 kg cartofi noi
  • 400 ml smantana cu grasime peste 25%
  • 100g branza de capra LaColline
  • 75g cas sarat (telemea)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura hasmatuchi
  • 3-4 cepe verzi
  • sare/piper
  • fulgi chili

Mod de preparare cartofi noi cu sos de smantana si branza de capra:

Se porneste cuptorul la 200g Celsius.

Cartofii noi se spala bine si se taie in cuburi mari.

Verdeturile se spala sub jet de apa, se scurg si se toaca marunt.

Intr-o oala se pun 2,5 l apa cu sare la fiert. In momentul in care apa clocoteste se pun cartofii si se lasa acolo cca. 5 minute. Acestia se scurg bine si se amesteca cu smantana, branza faramitata, sarea si piperul.

Toate ingredientele se amesteca bine si compozitia se toarna intr-o tava de ceramica sau Yena. Deasupra cartofilor presaram fulgi de chili (optional).

Tava se da la cuptor pentru cca. 30-35 de minute.

Aceasta mancare din cartofi noi cu sos de smantana si branza de capra este delicioasa. Verdeturile de primavara aduc prospetime si un un gust inconfundabil, mai ales cel dat de hasmatuchi.

Cartofii se servesc calzi alaturi de alte preparate din carne, salate sau peste.

Pe blog mai am o reteta de cartofi noi la cuptor cu sos de smantana si marar.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *