C

Cartofi noi zdrobiti la cuptor cu sos de usturoi verde

Inceputul de vara aduce pe blog o reteta de cartofi noi zdrobiti la cuptor, cu sos de usturoi verde si cimbrisor. E o mancare atat de simpla, dar plina de gust si savoare.

Daca va intrebati cum sa mai pregatiti cartofii noi, poate incercati reteta sau gasiti inspiratie in reteta de cartofi noi cu sos de smantana si branza de capra.

cartofi noi zdrobiti la cuptor

Preparare pas cu pas cartofi noi zdrobiti la cuptor

Ingrediente 4 persoane:

  • 1,2 kg cartofi noi
  • 50 ml ulei masline
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura mica patrunjel proaspat
  • cateva fire de cimbrisor
  • sare grunjoasa

Mod de preparare:

Cartofii noi se spala sub jet de apa folosind un burete. Nu se cojesc cu cutitul, ci doar li se indeparteaza acea pielita exterioara.  Se pun intr-o cratita, se acopera cu apa, se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert, la foc mic.

Ei trebuie sa fiarba astfel incat sa fie doar usor moi, sa-i putem zdrobi cu o lingura. Important e sa nu-i “scapam” prea tare la foc. O fierbere indelungata poate sfaramita cartofii intr-un mod ce nu ne va mai permite sa-i folosim la aceasta reteta.

Dupa fierbere se scurg bine de apa si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se strivesc usor cu dosul unei linguri sau o furculita mare. Se stropesc bine cu ulei de masline si sare grunjoasa (ar merge perfect sare Maldon sau o sare afumata daca aveti ). Deasupra se pune cimbrisorul proaspat sau uscat. Cimbrisorul nu este acelasi lucru cu cimbru (nu ca ar fi gresit sa puneti cimbru la acesti cartofi).

Cartofii merg la cuptor, acesta trebuind sa fie incalzit in prealabil la 200 grade Celsius.
Cat timp cartofii se rumenesc se face un sos rapid de usturoi verde. Cu un blender de mana pasam usturoiul verde si patrunjelul, spalate si tocate, la care se adauga putina apa, ulei de masline si sare, atat cat sa iasa un sos placut. Adaptati cantitatea de sare si ulei in functie de preferinte.

cartofi noi zdrobiti la cuptor

Cartofii trebuie sa stea in cuptor pana ce devin aurii si au o crusta subtire crocanta.

Se servesc cu sos de usturoi, salata, alaturi de alt preparat sau asa simpli. La servire puteti presara cateva flori proaspete de cimbrisor (doar floricelele mici simov, nu toata planta).
Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *