C

Cartofi noi cu ciuperci si smantana

Suntem in plin sezon de cartofi noi si vin catre voi cu aceasta reteta de cartofi noi cu ciuperci si smantana.

Aceasta reteta urmeaza reteta clasica de cartofi noi cu smantana si marar pe care o stiu din copilaria mea bucovineana. Elementul nou in acest context sunt ciupercile ce aduc o aroma intensa si un plus mancarii.

cartofi noi cu ciuperci

Preparare pas cu pas cartofi noi cu ciuperci si smantana.


Ingrediente:

  • 1kg cartofi noi
  • 300g ciuperci champignon
  • 400-500ml smatana 30% grasime
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina (optional)
  • Sare/piper

Mod de preparare:

Curatati ciupercile, clatiti-le rapid sub jet de apa (doar daca este necesar) si apoi taiati-le in bucati mari.
Intr-o tigaie la foc potrivit puneti uleiul si cand este fierbine adaugati ciupercile. Amestecati din cand in cand pana ce ciupercile elimina apa si se rumenesc usor.

Spalatii cartofii si noi si indepartati pielita cu un cutit sau spalator de sarma. Aici ma refer la cea pielita ce sta sa cada. Unii cartofi noi trebuie doar spalati.

cartofi noi cu ciuperci

Taiati cartofii in cuburi, turnati apa rece peste ei cat sa-i acopere, adaugati putina sare si puneti oala la fiert. Cartofii noi fierb foarte repede, asa ca aveti grija sa nu se sfarame.
Amestecati smantana cu faina. Faina are rol de ingrosare usoara a sosului. Pentru smantana folositi din cea clasica obtinuta prin fermentare sau smantana de gatit.
Cand cartofii au fiert scurgeti mai bine de jumatate din apa, apoi turnati smantana si amestecati usor. Adaugati ciupercile si sare si piper dupa gust, dar si usturoiul pisat.


Amestecati si lasati sa dea un clocot. Adaugati mararul tocat marunt si inchideti focul.
Serviti mancarea calda alaturi de o salata sau castraveti murati de vara. Merge perfect pentru masa de pranz, dar si la cina.

Este o mancare simpla, satioasa si gustoasa.
Pentru inspiratie va las si reteta de cartofi noi zdrobiti la cuptor cu sos de usturoi verde.

Spor la gatit!

CategoriesCu legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *