Inghetata cu fistic si petale de trandafir, o inspiratie venita dintr-o fotografie ce mi-a atras atentia in online. Am vazut, mi-a placut combinatia si jocul de culori, asa ca mi-am zis sa o fac in stilul meu.
Am ales o reteta de inghetata simpla, fara oua, fara fierbere. Aici doar o sa amestecam niste ingrediente si o sa asteptam sa inghete. Asadar e o reteta pentru oricine, de la copii la incepatori.

Preparare pas cu pas inghetata cu fistic si petale de trandafir
Ingrediente:
- 250g mascarpone
- 150g smantana lichida pentru frisca (30% grasime)
- 1 conserva lapte condensat – cca.350g
- 3 linguri fistic prajit
- 3 trandafiri pentru dulceata
- 1 lingurita apa de trandafiri (optional)
Mod de preparare:
Prima data desprindeti petalele de trandafir si indepartati partea alba care e mai dura. Rupeti in bucati de diferite marimi, dar nu foarte mici.
Tocati grosier fisticul. Eu am folosit un fistic prajit si sarat. Imi place mult acel strop de sare in inghetata.


Intr-un bol mixati frisca cu mascarponele fara sa adaugati zahar. Laptele condensat contine suficient de mult zahar. Apropo de laptele condensat, acesta trebuie sa fie din cel la conserva cu consistenta densa, nu din cel lichid folosit pentru cafea.
Incorporati si laptele condensat, iar la final adaugati fisticul si petalele de trandafir. Sa lasati un pic de fistic si pentru servire.

Turnati compozitia de inghetata cu fistic si petale de trandafir intr-o caserola cu capac. Deasupra presarati un pic de fistic si cateva bucati de petale. Puneti capacul si dati inghetata la congelator pentru cateva ore bune sau peste noapte.
Recomand sa folositi o caserola din sticla. Eu am folosit una din plastic si atunci am fortat un pic cu lingura pentru inghetata a crapat.

Scoateti caserola din congelator cu cel putin 15-20 de minute inainte de servire. Trebuie un pic sa se inmoaie, atat cat este nevoie pentru a putea scoate niste bile de inghetata.
Serviti inghetata in cupe transparente si dichisite cu fistic si petale proaspete. Gustul este inconfundabil, delicios si intens.
Pentru zile calduroase recomand si reteta de Semifreddo de lamaie si limeta cu busuioc
Vara faina sa aveti!