Cartofii noi se gasesc o perioada scurta de timp, mai ales cei mici . Crocanti sau moi, la cuptor sau cu smantana, garnitura sau fel principal, cartofii noi sunt o bucurie pe masa noastra.
Cartofii noi din copilaria Bucovinei sunt cei fierti in sos de smantana si mult marar.
Acum am incercat o combinatie: cartofi noi la cuptor serviti cu smantana si marar. Combinatie reusita, zic eu, mai ales ca exista varianta ca sa-i putem manca copti simpli .
Preparare pas cu pas cartofi noi la cuptor.
Ingrediente :
- 1,5 kg cartofi noi mici
- 250ml smantana
- 50ml ulei
- 1 legatura marar proaspat
- sare, piper
Mod de preparare:
Cartofii noi se curata cu ajutorul unui burete de vase aspru si sub jet de apa. Daca avem cartofi mai mari ii vom taia in doua.
Intr-o oala se pun la fiert cca. 2l de apa cu sare si atunci cand incepe apa sa clocoteasca punem cartofii. Lasam cartofii 1-2 minute pe foc dupa care ii scoatem intr-o strecuratoare mare.
Incalzim cuptorul la 200-210 grade Celsius. Punem cartofii in tava , adaugam putina sare, piper negru si ulei si ii lasam la copt pana fac o crusta aurie.
Pregatim sosul de smantana amestecand smantana cu mararul taiat marunt si sare.
Acesti cartofi noi la cuptor se servesc calzi alaturi de sosul cu smantana si marar dar putem imbunatati situatia si cu niste rosii.
Pentru o zi de vineri cred ca merge perfect.
Pofta buna!
Gustos ! Trebuie sa fie tare bun sosul cu marar. Este o reteta pe care vreau sa o incerc cu siguranta 🙂
Claudia astept impresii dupa preparare si degustare!:)