Tapioca nu-mi este foarte familiara si inca mai are mistere de dezlegat. Este a doua oara cand gatesc cu ea si rezultatul a fost …dulce si racoros.
Pentru cine nu stie, tapioca este un amidon ce se extrage din manioc, cultivat cu predilectie in America de Sud. Tapioca pe care o gasim noi in magazine poate fi sub forma de perle mari, mici sau faina si este un aliment usor digerabil, recomandat copiilor.
Pentru ca aveam tapioca, lapte de cocos , compot de piersici dar si capsune mi-am zis ca sunt perfecte pentru un desert aromat, rece si sanatos.
Ingrediente:
- 150g tapioca
- 1l apa
- 1 cutie lapte de cocos
- 2 linguri zahar (optional)
- piersici din compot Sun Food
- capsuni proaspete
Mod de preparare
De regula tapioca se pune la hidratat inainte de folosire. Pe punga mea nu scria nimic despre hidratare mai ales ca nu erau perlute ci niste granule mici.
Apa impreuna cu laptele de cocos si zaharul se pun la fiert intr-o cratita incapatoare. Continutul se amesteca cu un tel pentru a se dizolva bine laptele de cocos, care de obicei are o textura solida.
In rest se procedeaza ca la laptele cu gris. Cand laptele da semne de fierbere se presara tapioca si se amesteca cu telul mereu. Se mai lasa la foc mic cca. 5 minute, amestecand mereu.
Lasam continutul sa se odihneasca si racoreasca.
In borcanase, pahare sau cupe turnam tapioca pana la jumatate, apoi adaugam piersici din compot taiat felii dar si putin zeama de compot. Urmatorul strat va fi de tapioca iar la sfarsit capsuni proaspete peste care turnam iar cate 1-2 linguri zeama de compot.
Putem decora cu menta sau fulgi de cocos .
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si fructe va sta inainte de servire la frigider. Este un desert placut cu aroma usoara de cocos si fructe fara a fi dulce.
Sa aveti spor si pofta!
Trebuie sa fie tare bun. In engleza cum se numeste tapioca?Nu am auzit pana acum de ea. Merci!
Tot tapioca si-n engleza :).
Mersi! FELICITARI!
Cu drag Vasilica!