P

Prajitura fara coacere cu capsune

 

cheesecake cu capsune

 

E vremea capsunelor si trebuie sa ne bucuram de ele. Daca alte fructe le gasim cu usurinta si in alte perioade ale anului, capsunele sunt sunt vedete doar vreo 2 luni. Pline de aroma si culoare ele se pot transforma in deserturi de toate felurile.
Pentru ca este cald m-am gandit ca o prajitura fara coacere cu capsune, rece si cu gust inconfundabil de vara ar fi nemaipomenita pentru un desert de duminica.
Pentru acest desert am folosit o tava cu fund detasabil cu un diametru de 20cm. Pentru o tava mai mare dublati cantitatile.

Ingrediente:

  • 125g de biscuiti
  • 60g unt
  • 1/2 lingurita ghimbir praf
  • 300g smantana pt. frisca
  • 75g zahar
  • 2 foi gelatina
  • 300g capsune
  • 1 floare soc
  • 1 crenguta menta

cheesecake cu capsune2

 

Mod de preparare:

Biscuitii se macina si se amesteca bine cu untul topit si praful de ghimbir.
Pregatim tava cu o hartie de copt taiata la dimensiunile ei. Compozitia de biscuiti se toarna in tava si se preseaza bine si uniform. Tava se da la rece.

Capsunele se spala la jet de apa , se scurg bine si se lasa la zvantat. Ele se taie in jumatati sau sferturi, in functie de dimensiunea lor.

Smantana rece se mixeaza cu zaharul pana se obtine frisca.

Cele 2 foi de gelatina se pun in 100ml apa si se lasa la inmuiat cca. 5min. Foile moi de gelatina se pun in 50ml apa la bain marie sa se topeasca. Operatiunea este foarte rapida si aveti grija sa nu se infierbante apa. Daca nu aveti gelatina foi puteti folosi 5g gelatina granule.

Urmeaza sa amestecam frisca, capsunele si gelatina. Aceasta compozitie o turnam peste blatul din biscuiti. Deasupra ornam cu felii de capsune, flori de soc si frunzulite de menta.

cheesecake cu capsune1

 

Prajitura fara coacere cu capsune va sta la frigider cateva ore pana va putea fi savurata.
Este un desert minunat si racoros aceasta prajitura . Pentru o alta reteta de prajitura savuroasa fara coacere apasati aici .

0/5 (0 Reviews)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *