P

Prajitura copii 1Iunie

Prajitura copii 1 iunie7

De cate ori am ateliere de gatit pentru copii, ma confrunt cu situatii in care, unii copii sufera de diferite intolerante. Din ce in ce mai multe si mai frecvente intoleranta la lactate, la gluten, la ou, la anumite fructe etc…ne fac sa ne punem semne de intrebare.

In asemenea situatii trebuie sa gasim o rezolvare astfel incat copiii sa nu se simta marginalizati si sa poata participa activ, dar sa ajunga si la un produs final din care sa se poata infrupta.

Luna mai este luna fara gluten, asa ca m-am gandit la toti copiii care sufera de aceasta intoleranta. Sper ca 1 iunie sa le aduca bucurii multe iar eu le aduc o prajitura nostima. Pentru asta am folosit produse Schar destinate special acestor persoane.

Aceasta campanie poarta numele  MAI aproape de sănătate. Luna fără gluten Schar si veti descoperi pe multe bloguri retete inedite pentru persoanele care au asemenea intolerante.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 120g zahar
  • 120g Mix Patisserie Schar (sau faina obisnuita daca nu avem intolerante)

Ingrediente umplutura

  • 250g smantana
  • 250g mascarpone
  • 1 lingura sirop agave (sau o lingura zahar)
  • 350g capsune
  • decoratiuni dulci (inimioare, bombonele)
  • frunze menta
  • optional 1 plic intaritor frisca

Mod de preparare:

Pentru foaie am ales o reteta clasica de pandispan inlocuind faina de grau cu Mix Patisserie.

Prajitura copii 1 iunie

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cel putin 10 minute dupa care se adauga Mix Patisserie, care e nu e altceva decat o combinatie intre amidon si faina de porumb. Eu am trecut prin sita aceasta faina deoarece mi s-a parut neafanata.

Prajitura copii 1 iunie1

Incorporarea fainei se face cu ajutorul unei spatule  cu miscari circulare, de jos in sus.

Blatul se coace in cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius timp de 15 minute. Tava se tapeteaza cu o foaie de copt.

Prajitura copii 1 iunie2

Pentru umplutura prajiturii vom mixa smantana cu siropul de agave pana se intareste putin, dupa care o amestecam impreuna cu 250g de mascarpone. Dina aceasta compozitie luam o treime pentru decorul exterior. Daca smantana nu se intareste puteti adauga 1 plic de intaritor de frisca.

Prajitura copii 1 iunie3

Adaugam capsunele taiate marunt, nu inainte de a opri 6-8 bucati pentru décor.

Montare preparat:

Foaia de pandispan se taie in doua bucati, acestea fiind suprapuse ulterior.

Pe o parte din blat se toarna crema de capsune apoi punem cea de a doua parte de blat.

Cu ajutorul unui decupator rotund decupam 6-8 bucati de prajitura.

Prajitura copii 1 iunie9

Prajiturile se orneaza cu crema de smantana si mascarpone. Pe fiecare prajitura se fixeaza cate o capsuna cu ajutorul unei scobitori. Capsuna se decoreaza in asa fel incat sa para ca mici bufnite si-au facut culcus . Nu uitati de frunzele de menta. Bufnitele sunt cu inspiratie de la Alina ce are un blog cu multe retete pentru copii.

Prajitura copii 1 iunie8

Prajitura copii 1 iunie10

Spor la prajiturit dragilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *