pasca fara blat4

Recunosc, mie imi place pasca cu blat dar ma incerca o curiozitate. Nu am facut pana acum pasca fara blat si mi-am zis sa incerc, ca doar bucataria e loc de experimentat.

Uite asa cu branza ce o aveam in frigider, cateva oua si altele a iesit o mica pasca sau un desert reusit. Chiar mi-a placut, atat aspectul cat si textura. Foarte rapida e treaba asta si cred ca e un desert sanatos.

Ingrediente pt. o tava mica:

  • 350g branza de vaci
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura amidon (cca. 30g)
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura stafide

Pentru o tava mai mare (diametru 24-26cm) dublati cantitatea ingredientelor.

Mod de preparare:

Branza de vaci se amesteca cu zaharul, galbenusurile si extractul de vanilie. Dupa ce s-au omogenizat aceste ingrediente se adauga amidonul, grisul si stafidele.

Pasca fara blat

 

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza cate putin in compozitia cu branza. Incorporarea se face lent cu miscari circulare de sus in jos.

Pregatim o tava mica (diametrul de 20cm) pe care o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Lasam pasca fara blat in cuptor pentru cca. 35 de minute.

Pasca fara blat7

 

O sa observam ca ea va creste frumos si compozitia se va inchega bine. Ulterior, dupa raciere, se va mai lasa un pic.

Atunci  scoatem din cuptor pasca fara blat si o lasam sa se raceasca complet inainte de a o taia sau pudra. Pasca o pudram bine cu zahar vanilat si o taiem felii.

Pasca fara blat3

 

Ce sa zic? …mai delicioasa decat ma asteptam.

Daca va place ciocolata am o reteta de pasca pe gustul vostru: pasca cu branza si ciocolata.

Spor la prajiturit dragilor!

Pasca fara blat5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *