P

Pasca fara aluat cu ciocolata

Pornind de la pasca traditionala, de-a lungul timpului au aparut diverse retete atipice printre care si aceasta pasca fara aluat cu ciocolata.

Ar putea fi denumita chiar si prajitura, sau in alt mod. Cert este ca in perioada Sarbatorilor Pascale fiecare dintre noi gatim aceste pasti sub diferite forme. Unii se revolta ca ne indepartam de traditie si poate asa este. Eu incerc mereu sa pastrez un echilibru, asa ca pe masa avem si varianta traditionala si ceva mai lejer.

Pentru alte retete faine de pasca va invit sa aruncati un ochi pe colectia mea de: 8 retete de pasca pentru Paste.

Pasca fara aluat este o pasca fara faina, doar branza, oua si tot felul de minuni care o fac delicioasa. I-am adaugat si ciocolata pentru o nota festiva, dar si gust.

pasca fara aluat cu ciocolata

Preparare pas cu pas pasca fara aluat cu ciocolata


Ingrediente pasca (pentru tava cu diametru de cca. 20cm):

  • 400g branza de vaci Pilos
  • 3 oua mari
  • 75 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura fructe confiate
  • 1 lingura stropi de ciocolata
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 strop sare

Ingrediente decor:

  • 50-75g ciocolata amaruie  (50% cacao)
  • 1 lingura unt
  • figurine colorate/fructe

Mod de preparare:

Aprindeti cuptorul la 180 grade si tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu fund detasabil, cu diametru de cca. 20 cm. Peretii laterali ii ungeti cu putin ulei sau unt.

Branza de vaci se pune intr-un bol si se faramiteaza bine pentru a nu avea cocoloase. Daca folositi o branza mai moale nu este nevoie.

pasca fara faina

Ouale se separa si galbenusurile merg peste branza, iar albusurile se bat spuma cu un strop de sare.
Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, zaharul, vanilia, grisul, fructele confiate, ciocolata si stafidele. Daca foositi o branza moale, mai apoasa atunci trebuie sa o scurgeti inainte sau sa mai adaugati 1 lingura de gris.

Adaugati albusurile batute spuma si incorporati-le cu miscari lente.

Turnati compozitia in tava, nivelati usor si puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius.

pasca fara aluat

Coaceti pasca fara aluat cca. 30 de minute sau pana cand aceasta este usor rumenita si compozitia legata.

Lasati sa se racoreasca usor si inainte de a o scoate din tava cu un cutit cu lama subtire desprindeti usor marginile acesteia. O asezati apoi pe un platou sau o farfurie intinsa.

pasca fara aluat cu ciocolata
pasca fara aluat cu ciocolata

Topiti la bain marie ciocolata impreuna cu putin unt. Eu am ales sa fac un grilaj, dar puteti pune un strat mai gros pe care sa-l uniformizati.
Cu un pos distribuiti ciocolata topita si apoi ornati dupa placere si inspiratie cu figurine, fructe, flori. Eu am ales niste iepurasi fondanti, jeleuri si oua de ciocolata.

Absolut delicioasa este aceasta pasca!
Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *