Salata orientala de post este un preparat simplu, la indemana si foarte gustos de altfel. Aceasta varianta contine si ingrediente de primavara pentru ca trebuie sa ne bucuram de legumele de sezon.

Daca o pregatiti in alt anotimp le puteti inlocui cu altele. De asemenea cantitatile nu sunt batute in cuie. Le puteti ajusta in functie de preferinte.

Salata orientala de post

Preparare pas cu pas salata orientala de post

Ingrediente 4 persoane:

  • 8-10 cartofi potriviti
  • 2 cepe rosii medii
  • 2 cepe verzi
  • 1 gogosar in otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 200g masline
  • 1 legatura mica ridichi
  • sare/piper
  • 25ml ulei de masline/floarea soarelui
  • 1-2 linguri otet din vin/mere

Mod de preparare:

Cartofii bine spalati se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Apa trebuie sa acopere usor cartofii. Se fierb la foc potrivit.

Aveti grija sa nu-i fierbeti mai mult decat trebuie deoarece apoi devin sfaramiciosi si nu se pot felia. Incercati din cand in cand cu un cutit.

Salata orientala de post

Ceapa se curata si se spala. Cea rosie se taie solzisori, iar cea verde se toaca marunt.

Gogosarul in otet se taie fasii, iar ridichile spalate se taie rondele.
Puneti toate legumele si verdeturile intr-un bol mai mare.
Inr-un castronel mic amestecati uleiul cu sarea si otetul. Turnati acest dressing  cate putin peste legume. Uleiul il alegeti in functie de preferinte. Poate fi de floarea soarelui, de masline, de rapita sau struguri.

Rasniti piper negru si apoi amestecati usor astfel incat sa nu striviti cartofii foarte tare.

Salata orientala de post

Salata orientala de post poate fi o mancare in sine sau poate fi garnitura langa alte preparate. Are un gust foarte bun, este hranitoare si are o textura placuta deoarece unele legume sunt crocante, iar altele sunt mai moi. Gustul final dulce acrisor si aromat este perfect.

Pentru inspiratie va las si colectia mea de 10 retete de salate de post.

Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *