Salata de cruditati cu linte este o salata de sezon rece. Pentru ca in acest anotimp radacinoasele sunt la putere le-am folosit cu bucurie, dar am adaugat si niste linte obtinand un mix castigator de vitamine si fibre.
Reteta este una simpla si puteti schimba proportiile ingredientelor in functie de preferinte. In final ne intereseaza gustul bun, iar salata asta are chiar mai multe atuuri.
Preparare pas cu pas salata de cruditati cu linte
Ingrediente:
- 1 sfecla rosie medie
- 1/2 telina
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 150g linte fiarta
- 1 avocado
- baby spanac proaspat
- 1/2 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Sfecla rosie si telina cojite si spalate se dau pe razatoarea mica, la fel si morcovul
Ceapa se taie in fasii subtiri.
Eu am folosit linte la conserva, adica aproximativ jumatate din conserva. Puteti sa folositi si linte uscata. Ea fierbe foarte repede, dar sa o cantariti dupa fierebere.
Cantarirea nici nu este atat de importanta, puteti pune in functie de cat de mult va place.
Intr-un bol amestecati aceste ingrediente si dati gust cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.
Asezati salata in farfurii sau boluri. Deasupra puneti cubulete de avocado stropite cu lamaie. Avocado oxideaza foarte repede si capata o culoare total neplacuta daca nu se stropeste cu lamaie.
Pe lateral am adaugat baby spanac, atat pentru culoare, dar si pentru aportul nutritional. Mie imi place mult spanacul si atunci cand il am la indemana il pun prin salate, omleta, sandwich.
Salata-i gata! Merge cu orice alaturi, dar merge si asa simpla cu un colt de paine buna.
Am mancat-o cu mare pofta. Are gust bun, texturi diferite si simti vitaminele cum zburda prin corp.
Pentru inspiratie pentru idei de salata in sezonul rece va las si retetele de Salata de sfecla rosie cu hrisca si Salata Coleslaw
Spor la gatit!