Salata de cruditati cu linte este o salata de sezon rece. Pentru ca in acest anotimp radacinoasele sunt la putere le-am folosit cu bucurie, dar am adaugat si niste  linte obtinand un mix castigator de vitamine si fibre.

Reteta este una simpla si puteti schimba proportiile ingredientelor in functie de preferinte. In final ne intereseaza gustul bun, iar salata asta are chiar mai multe atuuri.

Salata de cruditati cu linte

Preparare pas cu pas salata de cruditati cu linte

Ingrediente:

  • 1 sfecla rosie medie
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 150g linte fiarta
  • 1 avocado
  • baby spanac proaspat
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare:

Sfecla rosie si telina cojite si spalate se dau pe razatoarea mica, la fel si morcovul

Ceapa se taie in fasii subtiri.
Eu am folosit linte la conserva, adica aproximativ jumatate din conserva. Puteti sa folositi si linte uscata. Ea fierbe foarte repede, dar sa o cantariti dupa fierebere.
Cantarirea nici nu este atat de importanta, puteti pune in functie de cat de mult va place.

Salata de cruditati

Intr-un bol amestecati aceste ingrediente si dati gust cu sare, ulei de masline si zeama de lamaie.

Asezati salata in farfurii sau boluri. Deasupra puneti cubulete de avocado stropite cu lamaie. Avocado oxideaza foarte repede si capata o culoare total neplacuta daca nu se stropeste cu lamaie.

Pe lateral am adaugat baby spanac, atat pentru culoare, dar si pentru aportul nutritional. Mie imi place mult spanacul si atunci cand il am la indemana il pun prin salate, omleta, sandwich.

Salata-i gata! Merge cu orice alaturi, dar merge si asa simpla cu un colt de paine buna.
Am mancat-o cu mare pofta. Are gust bun, texturi diferite si simti vitaminele cum zburda prin corp.

Salata de cruditati cu linte

Pentru inspiratie pentru idei de salata in sezonul rece va las si retetele de Salata de sfecla rosie cu hrisca si Salata Coleslaw
Spor la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *