De mult timp imi era gandul la niste cornuri bicolore si iata ca am reusit sa le fac. Sunt niste cornuri relativ simple, cu o parte de aluat imbogatit cu cacao si cu un efect garantat atunci cand sunt puse pe masa.

Daca le umpleti cu ciocolata presupun ca vor disparea mult mai repede decat va asteptati.

cornuri-bicolore

Preparare pas cu pas cornuri bicolore

Ingrediente aluat 12 bucati:

  • 600g faina
  • 300ml lapte
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 30g drojdie proaspata
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente umplutura:

  • Nutella/gem de caise/gem+ nuci
  • + 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Cerneti faina intr-un bol mare.

Intr-o craticioara puneti la foc mic laptele, zaharul si untul. Amestecati usor pana ce se topeste untul si zaharul. In cazul in care laptele s-a infierbantat se lasa la racorit. Laptele fierbinte poate “ucide” drojdia.

Drojdia se dizolva cu 1-2 linguri de lapte.

In bolul cu faina puneti oul  si drojdia si incepeti sa amestecati usor. Turnati si laptele, dar nu tot deodata.  Framantati aluatul pana ce devine elastic.

Impartiti aluatul in doua parti egale. La una din parti adaugati cacao si framantati pana ce aceasta se incorporeaza perfect. Recomand sa folositi o cacao de calitate de culoare inchisa.

cornuri-bicolore

Fiecare aluat se pune in cate un bol, se infoliaza si se lasa la crescut pentru cca. 45-60 de minute.

Din fiecare aluat se intinde cate o foaie cu diametrul de cca.30 cm. Cu un cutit de pizza sau unul normal impartiti foaia in 12 triunghiuri.

Pe fiecare triunghi alb puneti un triunghi maro. Eu intentionat am facut ca triunghiurile maro sa fie putin mai mici decat cele albe.

Luati fiecare triunghi suprapus si intindeti-l putin cu sucitorul.

La baza triunghiului puneti o lingurita de umplutura. Varianta asta de corn mi se pare ca merge foarte bine cu o umplutura de ciocolata. Pentru ca atunci cand m-am apucat nu am avut la indemana ciocolata am folosit un gem de caise in care am pus si niste cacao.

Triunghiurile le puteti forma cu partea maro deasupra (asa cum am facut eu) sau cu partea alba deasupra si cea mar in interior. Rulati cornul si aveti grija ca partea ascutita sa fie mereu in interior pentru a nu se ridica la copt.

cornuri in doua culori
cornuri-bicolore

Coacere cornuri bicolore

Cornurile bicolore se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut cca.30 de minute. Se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru cca.40 de minute.

Dupa cum se vede au iesit minunate, atat vizual cat si la gust.

cornuri-bicolore

Pentru inspiratie va las si reteta de cornuri de casa cu magiun si rahat.

Va garantez ca o sa va placa. Spor la gatit!

CategoriesPlacinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *