C

Cornuri cu magiun si nuca

cornuri cu gem5

De multe ori trebuie sa facem si bunatati simple, si tocmai simplitatea acestora te aduc mai aproape de traditii sau pur si simplu te duc la un mod de viata echilibrat. Cornurile astea cu magiun si nuca ma duc cu gandul la bunica si mama, si la copilarie, cand magiunul era nelipsit de pe mese.

Eu le-am facut rapid cu un aluat fara pretentii si alintari si au fost binevenite pentru pachetel.

Ingrediente:      

–         500g faina

–         1 ou

–         150g zahar

–         200 ml lapte

–         100ml ulei

–         25 g drojdie

–         1/2 lingurita sare

–          5-6 linguri magiun

–         200g nuca

–         1 ou pt uns deasupra

–         mac

Mod de preparare:

Dupa cum am spus aluatul e unul fara pretentii, asa ca cernem faina, dizolvam drojdia cu putin lapte caldut si o turnam peste aceasta. Adaugam oul si laptele caldut (in care s-a dizolvat zaharul). Toate astea se framanata pana se incorporeaza  toate ingredientele. Urmeaza sa turnam uleiul cate putin si framantam vreo 10-15 min.

Aluatul se acopera cu un servet si se pune la crescut intr-un loc caldut. Cand acesta este gata se intinde cu sucitorul si se taie in dreptunghiuri ( in functie de marimea dorita ). Fiecare dreptunghi se unge cu magiun si se presara cu nuca in bucati mari). Dreptunghiurile de aluat se ruleaza si se formeaza cornurile.

 

cornuri cu gem2jpg

 

Acestea (mie mi-au iesit 10 buc) se ung cu ou batut si se presara cu mac.

Cornurile se vor coace la 175 – 180grade Celsius, in cuptorul preincalzit timp de 40 de minte sau pana cand sunt frumos rumenite.

 

cornuri cu gem3

Aveti grija sa nu le mancati fierbinti !

Spor la prajiturit!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *