De multe ori trebuie sa facem si copturi simple, asa cum sunt aceste cornuri cu magiun si nuca. Tocmai simplitatea acestora te aduc mai aproape de traditii sau pur si simplu te duc la un mod de viata echilibrat. Cornurile  cu magiun si nuca ma duc cu gandul la bunica, mama si la copilarie cand magiunul era nelipsit de pe mese.

Eu le-am facut rapid cu un aluat fara pretenti si au fost binevenite pentru pachetel.

Mod de preparare pas cu pas cornuri cu magiun si nuca

Ingrediente:      

–         500g faina

–         1 ou

–         150g zahar

–         200 ml lapte

–         100ml ulei

–         25 g drojdie

–         1/2 lingurita sare

–          5-6 linguri magiun

–         200g nuca

–         1 ou pt uns deasupra

–         mac

Mod de preparare:

Dupa cum am spus aluatul e unul fara pretentii, asa ca cernem faina, dizolvam drojdia cu putin lapte caldut si o turnam peste aceasta. Adaugam oul si laptele caldut (in care s-a dizolvat zaharul). Toate astea se framanata pana se incorporeaza  toate ingredientele. Urmeaza sa turnam uleiul cate putin si framantam vreo 10-15 min.

Aluatul se acopera cu un servet si se pune la crescut intr-un loc caldut cel putin 30 de minute. Cand acesta este gata se intinde cu sucitorul si se taie in dreptunghiuri ( in functie de marimea dorita ). Fiecare dreptunghi se unge cu magiun si se presara cu nuca in bucati mari). Pentru un gust mai bun recomand sa prajiti putin nuca.

Dreptunghiurile de aluat se ruleaza si se formeaza cornurile.

 

 

Acestea (mie mi-au iesit 10 buc) se ung cu ou batut si se presara cu mac. Pe la noi in Bucovina cam toate copturile sunt cu mac deasupra.

Cornurile se vor coace la 175 – 180grade Celsius, in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

 

 

Aveti grija sa nu le mancati fierbinti.

Spor la prajiturit!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *