Aceste cornuri de casa ce seamana cu niste croissante ar insenina ziua oricui. Pufoase, cu straturi bine definite si umplutura dulce, ele stau perfect langa ceasca de cafea sau ceai. Mie imi plac mult cu lapte la micul dejun.
Aluatul asta e un fel de aluat danez ce combina tehnica aluatului frantuzesc cu putina dospire data de drojdie. Eu faceam putin altfel, dar suprapunerea de foi am vazut-o la Marcela Cosnean, o doamna din Harman care tine sus stacheta gastronomiei.

Preparare pas cu pas cornuri de casa cu magiun si rahat
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 550g faina
- 1 ou
- 300ml lapte caldut
- 100g zahar
- 2 linguri ulei
- 20g drojdie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
- 1 strop sare
- 100g unt topit de 80% grasime (untura)
Umplutura:
- magiun/gem/rahat/nutella
Pentru uns:
- 1 ou
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pune faina, sarea, oul si drojdia dizolvata cu putin lapte caldut. Se toarna cate putin laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul si coaja rasa de portocala. Se tot amesteca pana ce se formeaza aluatul.
Se framanta cateva minute, timp in care se adauga si uleiul. Bolul se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pentru o ora.


Din aluatul dospit se fac 6 bile de aluat. Fiecare bila se intinde cu sucitorul pe o planseta presarata cu faina formand o foaie cu un diametru aproximativ de 22-24 cm.
Si acum urmeaza o operatie ce presupune ca fiecare foaie sa fie unsa cu unt sau untura . Ele se ung pe o parte si se tot suprapun (exact ca la tort). Foaia de deasupra nu se unge. Dupa ce ati suprapus foile incepeti sa intindenti cu sucitorul astfel incat sa obtineti o foaie mare cu o grosime de cca.0,5 cm.


Foaia obtinuta se imparte in 12 triunghiuri. Cu cutitul de pizza merge de minune.
Cornurile le puteti umple cu ce doriti. Eu am ales doua variante: magiun si rahat.
Cornul se ruleaza de la baza spre varf, iar varful ar trebui sa stea intotdeauna dedesubt pentru ca are tendinta de a se ridica la copt.


Coacere croissante
Cornurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 30 de minute, apoi se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit la 180-190grade Celsius cca.30 de minute.
In timpul coacerii o sa observati cum se desfac straturile si cornurile noatre incep sa semene cu niste croissante.
Se servesc calde sau reci si se pastreaza acoperite pentru a nu se usca.

Pentru inspiratie va las si reteta de cornuri umplute cu mere si scortisoara (pariziene).
Spor la gatit!