Acest delicios pate de fasole rosie cu rosii uscate a aparut exact cand era nevoie de el. Intr-un moment al zilei, satula de mancaruri cu carne am intrat in camara si am aruncat o privire catre raftul cu conserve si borcane cu delicii.
A fost o inspiratie de moment de care sunt incantata. Pate-ul poate fi baza pentru sandwichuri sau poate fi prezent la micul dejun alaturi de alte preparate. Este hranitor si are un gust senzational. Unde mai pui ca fasolea rosie e bogata in fibre si o sursa importanta de antioxidanti.
Va provoc sa incercati reteta.
Preparare pas cu pas pate de fasole rosie cu rosii uscate
Ingrediente:
- 1 cutie fasole rosie (250g cantitate neta)
- 3-4 felii rosii uscate in ulei
- 1 lingurita capere
- 1 catel usturoi
- 2 linguri ulei (din cel in care au stat rosiile uscate)
- 1/2 lingurita boia de ardei afumata
- 1/2 fulgi chili
- Sare
Mod de preparare:
Prepararea este una absolut banala, ma tem ca nici nu am prea mult a scrie.
Catelul de usturoi se taie feliute. Rosiile in ulei se taie in bucati.
Intr-un vas mai inalt si ingust se pun: fasolea scursa de zeama din cutie, usturoiul, rosiile uscate, caperele si o lingura de ulei. Se paseaza cu un blender de mana pana ce compozitia este omogena.
Puneti condimentele si inca un pic de ulei daca este nevoie si blendati un pic. Voi hotarati cat de dens sau moale va doriti sa fie, de asemenea si gustul. Daca nu va place picant atunci nu puneti fulgii de chili.
Banuiesc ca multa lume va intreba ce e cu caperele alea. Caperele sunt niste muguri ai unui arbust de caper (Capparis spinosa). Acestia conservati in apa, sare si otet sunt folositi pentru a condimenta sosuri, salate sau alte mancaruri. Caperele au un gust acrisor, putin picant, putin iute.
Acest pate din fasole rosie merge de minune pe felii de paine prajita alaturi de ceapa rosie murata sau in compania unor legume proaspete.
Pentru inspiratie va las si alte retete de pate vegetal: pate din hribi , pate din cartof dulce si linte sau un pate vegan de nuci.
Spor la gatit!