Un pandispan cu portocale este un fel de cireasa de pe tort pentru o zi de iarna. Pufos si aromat vine sa aduca un strop de bucurie la masa.

Reteta e una clasica de pandispan, imbogatita cu arome. Se pregateste rapid si are reusita sigura.

pandispan cu portocale

Preparare pas cu pas pandispan cu portocale

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 2 lingurite coaja rasa de portocale
  • 2 linguri portocala confiata
  • 1/2 portocala
  • 1 strop sare

Glazura (optional):

  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zeama de portocala

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade si se pregateste o tava de chec ce se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu ulei/unt.

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana ce se formeaza o bezea sticloasa. Zaharul nu se pune totul deodata ci in vreo 3-4 reprize.

Peste albusurile batute spuma se adauga glabenusurile si se incorporeaza in compozitie.

Apoi  se inglobeaza faina cernuta . Aceasta se inglobeaza cu o spatula si cu miscari largi de jos in sus astfel incat sa ramana o compozitie aerata. Astfel pandispanul va creste frumos fara agent de crestere. (pandispanul nu are nevoie de praf de copt).

pandispan

La final se pune coaja rasa de portocala. Este de preferat sa folositi portocale nestropite. Daca nu aveti spalati bine portocala inainte.

Compozitia de pandispan cu portocale se toarna in tava. Deasupra se presara portocala confiata taiata cubulete. Eu am folosit din gama Lidl varianata de fructe confiate cubulete.

Tava se da in cuptorul incalzit in prealabil si se coace cca.30 de minute. Recomand sa se faca testul cu scobitoarea.

Dupa coacere se lasa pe un gratar sa se raceasca. Pandispanul poate fi glazurat si  decorat sau poate fi mancat simplu. Pentru decor amestecati zaharul pudra cu putina zeama de portocala. Se obtine o glazura cu o consistenta unui serbet usor mai moale.

pandispan cu portocale
pandispan cu portocale

Dupa glazurare puteti decora cu felii de portocala. Recomand sa-l pastrati acoperit cu o folie alimentara pentru a nu se usca, asta daca nu-l dati gata din prima.

Acest pandispan este foarte aromat si perfect pentru orice moment al zilei: o felie langa ceai sau cafea, desert pentru pranz, ori la pachetel.

Pentru inspiratie va las si reteta de chec cu lamaie si ciocolata alba.

Spor la prajiturit!

CategoriesCopturi Prajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *