C

Chec cu lamaie si ciocolata alba

Tare aveam pofta de un chec cu lamaie. Mi se para ca se potriveste cu vremea de afara si o ceasca de ceai fierbinte alaturi.

Ca sa fie mai special i-am adaugat si o glazura discreta din ciocolata alba. A iesit bun tare, aromat si pufos atat cat trebuie. Uleiul de masline face minuni in checuri, nu doar in salate.
Asadar un desert rapid si simplu ce va aduce putina bucurie in casa.

chec cu lamaie si ciocolata alba

Preparare pas cu pas chec cu lamaie si ciocolata alba

Ingrediente pentru doua bucati:

  • 8 oua mari
  • 250g zahar
  • 350g faina
  • 100ml ulei (50ml ulei de floarea soarelui+ 50ml ulei de masline)
  • 10g praf de copt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 2 linguri zeama de lamaie

Ingrediente glazura:

  • 125g ciocolata alba
  • 50ml smantana pentru frisca (sau lapte)

Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul la 180grade Celsius si se pregatesc doua tavi de chec. Tavile mele de chec se comporta foarte bine asa ca eu nu le pun hartie de copt ci doar le ung cu ulei si presar putina faina.

Intr-un bol mare se mixeaza ouale la temperatura camerei impreuna cu zaharul si sarea pana ce compozitia creste mult in volum si capata o culoarea albicioasa.

Adaugati apoi uleiul cate putin mixand mereu. Eu am folosit si ulei de masline pentru ca acesta da o textura faina, dar se poate doar cu ulei de floarea soarelui. Compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de la pandispan.

Se opreste mixerul si se pune coaja rasa de lamie, apoi se incorporeaza faina in care s-a amestecat praful de copt. Aceasta se pune in cateva reprize si se amesteca cu o spatula de silicon (merge si o lingura de lemn) usor cu miscari largi de jos in sus. La final se adauga si zeama de lamaie.
Compozitia se imparte in mod egal in cele doua tavi .

chec cu lamaie
chec cu lamaie

Checul cu lamaie se coace timp de cca. 30-35 de minute, la 180 grade Celsius, in cuptor preincalzit. Se incearca cu scobitoarea pentru a testa daca checul e copt.

Dupa coacere, checurile se scot pe un gratar si se lasa la racit

Ele pot fi glazurate sau pot fi mancate asa simple.

Ciocolata alba rupta bucatele impreuna cu smantana lichida se topesc la bain marie si se toarna peste checuri. Pentru un aspect placut se poate presara deasupra coaja de lamaie rasa.

chec cu lamaie

Dupa ce glazura s-a racit checul se poate felia si manca. El se pastreaza intr-o cutie speciala sau acoperit cu folie pentru a nu se usca.
Pentru inspiratie in alta combinatie va recomand si checul cu nuci si ciocolata alba.

Spor la prajiturit!

CategoriesCopturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *