Sa incepem anul cu o mancare de pipote si inimi cu sos de smantana.
Dupa mancaruri sofisticate, multa maioneza, sarmale si carnati, ceva lejer de pui chiar merge bine. Nu ma dau in vant dupa pipote, dar din cand in cand parca se potriveste cate o mancare cu ele si asta chiar a iesit super buna. Probabil din cauza ca le-am facut cu smantana si asta a crescut gradul de atractie.
Am folosit o punga de pipote si inimi din magazin.
Preparare pas cu pas mancare de pipote si inimi cu sos de smantana
Ingrediente:
- 500g pipote si inimi
- 4 cepe mari
- 1 morcov
- 250g smantana 30% grasime
- 1-2 catei de usturoi (optional)
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 linguri ulei
- 1 foaie dafin
- Sare/piper
Mod de preparare:
Pipotele si inimile se spala bine si se pun la fiert impreuna cu o ceapa si o foaie de dafin. Eu am folosit o oala sub presiune pentru a grabi putin procesul de fierbere.
Daca pipotele sunt din comert atunci ele vor fierbe mult mai repede in comparatie cu cele provenite de la pasarile crescute la curte. Asadar ajustati timpul de feirbere in functie de acest criteriu.
Ceapa curatata si spalata se taie solzisori, morcovul se da pe razatoarea mica, iar usturoiul se taie feliute subtiri.
Intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei se caleste ceapa impreuna cu morcovul si o lingurita de sare, timp de cca 5 minute. Apoi se adauga usturoiul si cam o cana din zeama in care au fiert pipotele si se mai lasa la foc mic cat sa inmoaie bine. Daca mai este nevoie de lichid mai adaugati zeama.
La final puneti smantana si amestecati bine. Cand incepe sa dea in clocot adaugati pipotele taiate (dimensiunea o alegeti dvs.) si inimile. Amestecati apoi potriviti gustul cu sare si piper.
Inchideti focul si presarati patrunjel proaspat tocat marunt.
O mancare cinstita, simpla si hranitoare, ba chiar as adauga ca e si ieftina.
Pentru inspiratie va las si reteta si de tocanita de pipote si inimi, de data asta o varianta cu rosii.
Spor la gatit!