T

Tocanita de pipote si inimi- reteta rapida

Tocanita de pipote si inimi este o mancare iubita de multi romani. In copilarie nu mancam niciodata pipota (ranza) si nici acum nu pot spune ca sunt fan declarat, dar s-au mai schimbat niste lucruri.

Daca gatiti pipote trebuie sa fie de acelasi fel, adica sa provina de la un singur tip de pasare. Eu am tot pus la congelator pipotele si inimile de la gastele taiate toaman/iarna asta si m-am decis sa fac o mancare cu ele. Daca le cumparati de la magazin atunci sigur nu e nici o problema de acest gen.

tocanita de pipote si inimi

Preparare pas cu pas tocanita de pipote si inimi

Ingrediente:

  • 500g pipote si inimi
  • 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 200-300g rosii pasate
  • 25ml ulei
  • 1 lingura rasa boia de ardei dulce sau afumata
  • 1 lingurita boia iute (optional)
  • 1 frunza dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 legatura mica patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Pipotele si inimile trebuie bine curatate si spalate in cateva randuri cu apa rece.

Reteta clasica presupune fierberea la foc mic mai bine de o ora. Eu am profitat de timpurile in care traim si am scurtat timpul petrecut in jurul aragazului.

Am pus pipotele si inimile intr-o oala cu fierbere sub presiune. Le-am acoperit cu apa cam 2-3 degete deasupra, am adaugat o crenguta de cimbru si am pus oala la foc potrivit. Dupa ce au fiert cam 20 de minute (din momentul in care incepe sa scoata acel suierat specific acestor oale) am oprit focul.

pipote
tocanita de pipote si inimi

Le-am scos din oala si le-am taiat in cuburi.

Intr-o tigaie se caleste usor in ulei ceapa taiata cubulete. Se adauga boiaua, usturoiul tocat marunt, foaia de dafin si se amesteca. Se adauga pipotele taiate si se pune din supa in care au fiert. Depinde de cat de lichida sau de deasa va place tocanita.
Aceasta compozitie se lasa pe foc pana ce da cateva clocote. Apoi se adauga rosiile pasate sau pasta de rosii. Se potriveste gustul de sare si se presara patrunjel proaspat.

tocanita de pipote si inimi
tocanita de pipote si inimi

Tocanita asta merge musai cu mamaliga si muraturi, altfel parca nu are farmec.
Pentru inspiratie va las si reteta Amei de tocanita de inimi, pipote si ciuperci, dar si o tocanita de pui cu ceapa.
Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *